Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Телезірка Опра Вінфрі піде у президенти США?

Навіть гасло для кампанії має – «На обрії вже видно новий день!»

За інформацією телеканалу CNN, Опра Вінфрі, легендарна американська телеведуча, «активно обмірковує» свою участь у наступних президентських виборах у США – як кандидата від Демократичної партії. Телеканал посилається на двох близьких друзів 63-річної зірки, яка є найбагатшою у Сполучених Штатах «чорною» жінкою.

У США Вінфрі має статус суперзірки. Її програма The Oprah Winfrey Show, що безперервно виходила в ефір у 1986-2011 роках на телеканалі WLS-TV, тривалий час була однією з найпопулярніших на американському телебаченні. У студії Вінфрі про свої проблеми розповідали не лише пересічні американці, а й знаменитості, у тому числі провідні політики.

Колишня телеведуча є найбагатшою у США «чорною» жінкою, дуже впливовою у ліберальних колах Америки. Щойно Опра Вінфрі заявила 2005 року, що хотіла би бачити сенатора Барака Обаму президентом, прізвище Обами відразу з’явилося на перших шпальтах заокеанських газет. А через чотири місяці майбутній президент Обама оголосив про своє балотування. Опра Вінфрі тоді активно підтримувала Барака Обаму, в тому числі матеріально.

На нещодавній церемонії нагородження лауреатів кінопремії «Золотий Глобус» Опра Вінфрі одержала почесну нагороду – за досягнення протягом творчого шляху.

Заключну фразу виступу Вінфрі експерти телеканалу СNN, який відверто симпатизує Демократичній партії, відразу розцінили як імовірне гасло її президентської кампанії. А двоє близьких приятелів Вінфрі розповіли: розмови на тему її можливого походу в президенти тривають вже кілька місяців, і вони особисто агітують Опру кинути виклик республіканцю Дональду Трампу.

«Праймеріз» у Демократичній партії, на яких ця політична сила визначить суперника чинного президента Трампа на виборах 2020 року, розпочнуться у середині 2018-го. Чи Опра Вінфрі має шанс стати кандидатом від демократів? Із одного боку, політологи кажуть, слава й багатство Вінфрі допоможуть їй у президентській гонці. Але водночас висловлюють сумнів: чи американці виберуть телевізійну зірку вдруге поспіль? Трамп свого часу теж зробив успішну кар’єру на телебаченні...

Зараз Опра Вінфрі керує власним телеканалом OWN (Oprah Winfrey Network), є «спеціальним кореспондентом» програми «60 хвилин» на телеканалі CBS, а також інвестором. CNN відзначає, що Вінфрі відчутно бракує політичного досвіду. Утім, наголошують експерти телеканалу, зірка могла би використати політичний досвід Барака Обами. Торішньої весни Опра Вінфрі провела свою відпустку на Таїті саме у компанії Мішель і Барака Обам.

Схожі новини