Передплата 2024 «Добрий господар»

Кірбі: "США не визнають анексії Криму"

  • 16.03.2016, 09:22
  • 1 172

Держдепартамент опублікував заяву у зв'язку з другою річницею анексії півострова.

З нагоди дворічної річниці російської анексії Криму прес-секретар Державного департаменту Джон Кірбі розповсюдив заяву, в якій підтвердив прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України, повідомляє Голос Америки.

«Сполучені Штати не визнають російський «референдум» 16 березня 2014 року, як і не визнають спробу анексії Криму, що порушує міжнародне законодавство», — йдеться в документі зовнішньополітичного відомства США.

Кірбі підкреслив, що з моменту окупації Криму нова «влада» пригнічує незгодних, релігійні та етнічні меншини, особливо кримських татар та етнічних українців.

«Неурядові організації та незалежні ЗМІ все ще примушують до мовчання або виганяють, а міжнародним спостерігачам відмовлено в доступі на півострів», — сказано в заяві Держдепартаменту.

«Ми не визнаємо переділ кордонів силою у 21-му столітті, — зазначив Кірбі. — Санкції, введені після анексії Криму, залишаться в силі, поки окупація триватиме. Ми знову закликаємо Росію покласти край окупації та повернути Крим Україні».

Джерело: РБК-Україна.

Схожі новини