Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Терористи відкрили стрілянину в університеті Пакистану, є десятки загиблих та поранених

  • 20.01.2016, 10:12
  • 2 056

В університеті в момент штурму було понад три тисячі осіб.

Внаслідок штурму групою бойовиків університету Бача Ханна на північному заході Пакистану (місті Чардасса) загинули близько 25 осіб. Один з убитих був ідентифікований як професор хімії, інші - студенти та охоронці. Про це повідомляє агентство Al Jazeera із посиланням на представника прес-служби збройних сил країни Асіма Байва.

Газета The Express Tribune повідомляє, що кількість постраждалих 30 осіб, з них 4 — серйозно поранені.

Штурм почався в середу вранці, 20 січня, за 140 км від столиці Ісламабаду. За даними місцевої влади, в університеті на момент атаки було понад три тисячі осіб. Ще 600 людей прийшли на концерт поезії, який був присвячений смерті активіста пуштунів Абдули Гаффари «Бача» Хана. Наразі чиновники повідомляють, що з будівлі університету були врятовані 63 студенти.

За даними пакистанського видання Dawn, в нападі брали участь від трьох до восьми осіб. Як повідомляє Reuters з посиланням на поліцію, двоє бойовиків, які атакували університет, були вбиті. Однак, як вважають поліцейські, інші нападники знаходяться на другому і третьому поверхах будівлі кампусу.

Речник Талібану заперечує причетність бойовиків до вибуху в Пакистані

Головний речник пакистанського відділення Талібану Мохаммад Курасані заперечує причетність талібів до терористичної атаки на університет в Пакистані.

За словами Курасані, напад носив антиісламський характер і вони обов'язково схоплять тих, хто використав їхнє ім'я.

Ця заява суперечить словам командувача пакистанських талібів, який раніше сказав, що група відповідальна за напад на університет в місті Чарсадда.

BBC зазначає, що такі суперечливі твердження не викликають подиву, оскільки являють гарну ілюстрацію того, який калейдоскоп воєнізованих мереж існує на пакистано-афганському кордоні.

Нинішня атака нагадує напад терористів на школу в пакистанській провінції Пешавар, під час якої загинуло 150 людей, здебільшого школярів. Цього разу жертв набагато менше завдяки швидким діям місцевої поліції та тому, що в університету є власна охорона з більш ніж 50 тренованих бійців.

Джерело: ТСН , РБК-Україна, Еспресо.TV.

Схожі новини