Передплата 2024 ВЗ

ЄС підтримав пропозицію створити трибунал по МН17

  • 17.07.2015, 12:22
  • 2 261

Європейський союз висловився на підтримку створення юридично зобов'язуючого та надійного механізму судового переслідування тих, хто винен у катастрофі малайзійського авіалайнера рік тому.

Про це йдеться в заяві верховного представника з закордонних справ і політики безпеки ЄС Федеріки Могеріні.

"Ті, хто безпосередньо або побічно винен у знищенні літака рейсу MH17, повинні бути притягнуті до відповідальності і віддані суду відповідно до резолюції РБ ООН 2166", - сказано в заяві.

"Щодо цього ЄС та його держави-члени повністю підтримують зусилля зі створення (юридично - ред.) зобов'язуючого та надійного механізму переслідування", - наголошується в ньому.

Могеріні підкреслила, що "акти насильства, які загрожують безпеці польотів у цивільній авіації, є серйозними порушеннями міжнародного миру і безпеки".

Вона зазначила також "досягнутий прогрес в репатріації та ідентифікації жертв, зборі уламків і розслідуванні знищення літака".

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014. На його борту перебували 298 людей, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

Джерело: Interfax

Схожі новини