Передплата 2024 ВЗ

НАТО закликає Росію повернути Крим Україні

  • 03.06.2014, 19:15
  • 980

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Альянс продовжує вважати Крим частиною України, і закликає Росію повернути півострів Українській державі

"Анексія Росією Криму є незаконною, ми її не визнаємо, продовжуємо вважати Крим частиною України, і закликаємо Росію повернути Крим Україні", — заявив він у вівторок у Брюсселі перед початком засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони країн-членів НАТО.

Він упевнений, що правильний шлях до вирішення української кризи — це дипломатичний шлях.

"Перший і дуже важливий крок у цьому напрямку для Росії — деескалація ситуації, перш за все, повністю відвести війська від українського кордону. Ми бачили ознаки початку такого відведення, але на українському кордоні ще залишаються десятки тисяч російських військових. Ці війська знаходяться там безпідставно", — зазначив він.

Расмуссен вважає за необхідне, щоб "Росія припинила підтримувати збройні угрупування на Сході Україні, які захоплюють державні будівлі, і, як ми бачили, також захопили заручниками спостерігачів ОБСЄ".

"Також частиною політичного рішення було б те, якби Росія виконувала свої міжнародні зобов'язання. Це — першочергові кроки, які необхідно здійснити, якщо ми хочемо знайти довгострокове вирішення кризи", — зазначив генсекретар НАТО.

Нагадаємо, РФ у березні 2014 року, знехтувавши всіма міжнародними договорами, анексувала український Крим і продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, посилаючи туди озброєних терористів.

Джерело: УНІАН

Схожі новини