Передплата 2024 «Добра кухня»

Обама виграв останні дебати

Американські телеглядачі в останньому раунді президентських дебатів визнали переможцем кандидата від демократів, президента Барака Обаму. Словесний «поєдинок» республіканця Мітта Ромні та Обами був присвячений питанням зовнішньої політики. Обаму підтримали 53% глядачів, Ромні — 23%, 24% — не визначилися. Можлива погрішність — 4%.

За оцінками американських політологів, Обама виглядав «більш переконливим і далекоглядним, дивився в майбутнє», а Ромні «озирався назад, наводив приклади з минулого», що свідчить про відсутність чітких зовнішніх планів. Обама розкритикував позицію Ромні щодо Росії: «Кілька місяців тому ви казали, що головна загроза для нас — не “Аль-Каїда”, а Росія. Однак 1980-ті роки минули, Холодна війна закінчилася 20 з гаком років тому. Ви хочете імпортувати зовнішню політику 1980-х років, соціальну політику 1950-х, а економічну політику — 1920-х», — сказав Обама.

За підсумками попередніх дебатів, у кандидатів була «нічия». Обама виграв дебати, присвячені питанням внутрішньої і зовнішньої політики, а Ромні — внутрішньополітичні дебати. Завдяки заключному раунду Обама зміцнив свої позиції перед виборами і збільшив шанси на перемогу. Президентські вибори у США відбудуться 6 листопада.