Передплата 2024 «Добра кухня»

Останній подих «Еммануелі»

Не стало ікони еротичного кіно. Виконавиця головної ролі у французькому еротичному фільмі «Еммануель» (на фото) померла на 61-му році життя. Причиною смерті став рак, лікування якого ускладнив інсульт, який Крістель пережила рік тому.

Актриса, яка здобула світову славу завдяки оголеним сценам, починала свій кар’єрний шлях фотомоделлю. У 1973 році вона завоювала титул «Міс телебачення Європи», тоді ж її запросили знятися у неод­нозначному голландському кінофільмі «Оголена за парканом». Наступна стрічка, у якій вона зіграла, стала для неї зірковою. Еротичний фільм французького режисера Жюста Жакена «Еммануель», що вийшов в 1974 році, викликав фурор по всьому світу. На тему “Еммануель” зняли шість офіційних фільмів за участю Крістель і ще кілька вільних кіноінтерпретацій. За свою акторську кар’єру Сільвія знялася приблизно у 60 кінострічках, останній фільм за її участю — «Банк» — вийшов у 2001 році.

Сільвія Крістель зустрічалася з бельгійським дитячим письменником Хюго Клаусом, від якого у 1975 році народила сина Артура. Але вихованням дитини вона не надто переймалася, адже в цей час знімалась у фільмах серії “Еммануель”. Налагодити стосунки з сином Крістель намагалася до самої смерті. Серед чоловіків Сільвії були британський актор Єн Макшен, режисер Філіп Бло... Також вона була “офіційною” коханкою президента Франції Валері Жискара д’Естена.

Схожі новини