Передплата 2024 «Добрий господар»

FM Галичина стартувала осінній сезон презентацією нового медіа-хабу та оновленим наповненням етеру

Гаслом нового сезону стала фраза з пісні Марії Бурмаки «Не бійся жити».

Найбільша регіональна радіостанція заходу України FM Галичина презентувала осінній сезон для друзів, колег та партнерів. Оновлене звучання радіостанції слухачі могли спостерігати ще тиждень тому, а розповісти про зміни ми вирішили у новому медіа-хабі FM Галичина на offline зустрічі «Теплий вечір» на Файному радіо.

У новому сезоні FM Галичина акцентує увагу на двох напрямках — новини та музика. Завдяки збільшенню штату журналістів, радіостанція пропонує оперативні новини двічі на годину. Крім того, змінено й сам формат подачі інформації: ведучі працюють в парі, із залученням широкого кола експертів та зовнішніх співавторів.

«Ми вирішили започаткувати гарну традицію — запрошувати гостя на випуск новин о 9-й ранку. В діалог з ведучими вступає аналітик в контексті найрезонанснішої події. Також в радіоефірі спираємося на авторські програми, теми політики, соціального життя, психології, культури та історії. До речі, для виготовлення проєкту „Манускрипт“, ми залучаємо ChatGPT, який допомагає „оживити“ історичних постатей, про яких розповідає наш ведучий-історик Мирослав Височанський спільно з гостями. Ще один пріоритетний напрямок FM Галичина — музика. Мова про широке різноманіття стилів та років створення композицій у плей-листах. До прикладу, після сучасного новітнього хіп-хопу Ганни Чорної слухачі можуть ностальгувати під хіти Джо Кокера чи Еріка Клептона», — розповіла програмна директорка радіостанції Юла Бєльська.

За відбір музики на FM Галичина відповідає досвідчена співачка, музикантка, та народна артистка України Марія Бурмака. Саме фраза з її пісні стала слоганом осіннього сезону на радіостанції.

«Для мене надзвичайно цінно, що рядок з моєї пісні „Не бійся жити“ став гаслом нового сезону на FM Галичина. Ми всі не спимо через ракетні обстріли, звуки тривог і важкі новини. Але це — ніби „взятись за руки“ і бути поряд. FM Галичина — це радіо-друг, радіо-співрозмовник, радіо, з яким можна розділити хвилини і години життя. Щаслива бути причетною до формування музичного обличчя радіостанції. Я вкладаю в цю роботу частинку свого серця і своєї душі. Слухайте нас, будьмо разом в цей складний час», — закликала музична продюсерка Файного радіо Марія Бурмака.

Варто зазначити, що презентація нового сезону відбувалася на offline зустрічі у новому медіа-хабі радіостанції. FM Галичина релокувалась у робочий простір із радіостудією та місцем для знімання інформаційного і розважального контенту для YouTube. Це ще й концертний майданчик, бо радіостанція стала першою на заході України, яка регулярно робить свої акустичні концерти. У соцмережах вже опубліковані відео з живих виступів гурту «Жадан та Собаки», Зіновія Карача та Fiji band. До цього переліку можна додати і LIVE Марії Бурмаки та гурту «Пиріг і Батіг» з програмою співаних віршів Розстріляного Відродження під час «Теплого вечора».

Запрошуємо і на оновлений сайт www.galychyna.fm, який перетворився на агрегатор новин, аналітики, дописів зовнішніх авторів, відеоконтенту радіостанції. Також тут розміщена розширена версія хіт-параду з 20-и композицій та можливістю прослуховування і голосування.

Попереду на FM Галичина реалізація запланованих проєктів, які вирізнятимуть радіостанцію інформаційним та музичним наповненням, а також розширення різноманіття аудіовізуального контенту для подкаст-платформ. Щиро дякуємо постійним слухачам FM Галичина, які переживають зміни на радіостанції разом з нами, та раді новим поціновувачам якісного змісту.

Довідка:

FM Галичина розпочала мовлення в ефірі наприкінці 2010 року. На сьогодні радіомережа охоплює 14 частот: Львів 89,7 FM; Тернопіль 102,3 FM; Луцьк 89,8 FM; Рівне 89,5 FM; Стрий 107,9 FM; Новий Розділ 107,6 FM; Старий Самбір 102,7 FM; Борислав 102,9 FM; Броди 107,5 FM; Червоноград 103,0 FM; Радехів 103,6 FM; Турка 105,9 FM; Шацьк 106,7 FM; Славське 102,6 FM.

Схожі новини