Передплата 2024 ВЗ

Слідство наполягає: це було отруєння чадним газом…

У «Львівгазі» озвучують власну версію загибелі відомої 31-річної косметологині Ангеліни Сердюк

Ангеліна Сердюк. Фото із мережі
Ангеліна Сердюк. Фото із мережі

Парастас за загиблою 31-річною львівською косметологинею Ангеліною Сердюк відбувся у неділю, 26 лютого, у церкві святих мучениць Віри, Надії, Любові. Попрощатися з нею прийшло чимало людей. Люди стояли і всередині церкви, і на вулиці… Поховали Ангеліну у понеділок, 27 лютого, на Брюховицькому цвинтарі. Смерть молодої жінки набула широкого резонансу. Журналістка «ВЗ» з’ясовувала подробиці трагедії.

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 лютого, у будинку, що на вул. Менцинського, виявили тіло 31-річної жінки. Попередня експертиза встановила, що причина смерті - отруєння чадним газом.

Загибла — відома у Львові косметологиня, лікар-дерматолог Ангеліна Сердюк. Разом із мамою мали власний косметологічний салон.

Зранку Ангеліна не прийшла на роботу. На телефонні дзвінки не відповідала… Її мама зателефонувала до чоловіка Ангеліни, повідомила, що доньки досі немає на роботі. Чи не знає, де вона? Чоловік поїхав додому, по дорозі викликав «швидку».

Лікарі «швидкої», коли приїхали на виклик, лише констатували смерть. Жодних реанімаційних заходів не проводили. Медики повідомили про трагічний випадок газову службу та ДСНС. Відповідні служби мали перевірити усі газові прилади у будинку та у квартирі, де жила Ангеліна Сердюк.

Як розповіла журналістці «ВЗ» подруга загиблої, Ангеліна вранці випила кави і пішла у ванну. Все сталося дуже швидко…

У понеділок, зранку я зателефонувала у «Львівгаз», аби дізнатися, якими є їхні висновки. Розмовляю з речницею «Львівгазу» пані Дарією. Чесно кажучи, відповідь мене шокувала…

— За попередньою інформацією, львів'янка отруїлася чадним газом… Якими є ваші висновки?

— Вона захлинулася у ванні… Коли наша команда приїхала на виклик у п’ятницю, 24 лютого, все перевірила, тяга у трубі була — і у будинку, і у її апартаментах. Це означає, що отруєння чадним газом неможливе.

— А що сталося з двома котами Аліни, вони мертві?

— Нам невідомо, що сталося з двома котами… Усі питання до судмедексперта.

Після цієї розмови я зателефонувала до поліції, аби ще раз пересвідчитися, якою є версія слідства.

В обласній поліції мені чітко повідомили: «За попередньою інформацією слідства, смерть настала внаслідок отруєння чадним газом. Встановлюємо усі обставини.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.270 КК України («Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки»). Якщо діяння спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки, — карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років".

… Родина та друзі не можуть оговтатися від цієї трагедії. Пані Оксана, у якої Ангеліна була косметологом, розповідає, що вона була доброю і світлою людиною. Легкою у спілкуванні. Ангеліна була волонтеркою. Допомагала ЗСУ, а також тваринам, які опинилися у гарячих точках.

«У неї була купа планів на життя, — каже пані Оксана. — Вона мала дуже багато клієнтів. Я коли прийшла на парастас, зустріла багатьох знайомих. Таке враження, що до неї у косметологічний салон приходило пів Львова… Ангеліна працювала з ранку до ночі… Активно допомагала нашим військовим. Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії записала в Instagram сторіс, у якому згадувала про пережите потрясіння. Зібрала для однієї військової бригади усе необхідне, але, на жаль, коли все це доїхало на передову, знайомих військових уже не було серед живих… Коли про це дізналася, довго не могла прийти до себе».

Про загибель Ангеліниних котів повідомила в Instagram її подруга: «Не пишіть, будь ласка, про притулки, котиків Ангелінка забрала з собою на небеса, обох. Вона їх безмежно любила, і вони полетіли з нею…».

А тим часом…

Як повідомили журналістці «ВЗ» в управлінні ДСНС у Львівській області:

— Інформація щодо отруєння чадним газом станом за 2022 р. З початку року на території області внаслідок отруєння чадним газом в лікувальні заклади доставлено 242 осіб, з них 79 дітей, в тому числі газами від генератора отруїлися 11 осіб, з них 4 дитини. Померло 19 осіб, з них 3 дитини.

Схожі новини