Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Що нас чекає: перемога чи Третя світова?

Є лише два варіанти розвитку подальших подій

Фото умовне з Фейсбуку Генерального штабу ЗСУ
Фото умовне з Фейсбуку Генерального штабу ЗСУ

Закінчився шостий місяць війни. За цей час ми пережили надзвичайно багато горя і трагедій, стали свідками неймовірного героїзму українського народу, який величезною ціною зламав усі плани путіна, до реалізації яких він готувався протягом останніх 20-ти років — максимально мілітаризував економіку, модернізував армію, сформував рашизм, як ідеологію сучасної росії, і створив нове покоління росіян — рашистів.

Протягом останніх двох років виступав публічно з своїм обґрунтуванням невідворотності війни з путінською росією. Тільки в лютому 2022 року розмістив на деяких сайтах декілька статей, в яких прямо зазначалось, що повномасштабна війна розпочнеться найближчими днями.

Зараз усіх цікавить, що робити далі? Що буде з країною, з кожним із нас?

Найкращі світові аналітичні центри, найдосвідченіші експерти і авторитетні спеціалісти висловлюють свої прогнози, передбачення, які багато в чому повторюються, але є і дуже компетентні прогнози, які можуть бути враховані.

Вирішив теж висловити деякі свої міркування з цього приводу. Не буду зараз вдаватись до глибокого обґрунтування і не буду зосереджуватись на другорядних питаннях, а зупинюсь на головному. Спочатку деякі тези, а потім узагальнюючі висновки.

Отже:

  1. Головною запорукою перемоги України у війні над путіним є масовий героїзм і самопожертва воїнів ЗСУ, згуртованість українського народу та максимальна військова допомога, економічна підтримка перш за все США, Великої Британії, Польщі, балтійських країн та інших країн світу.
  2. Україна вже де-факто стала членом НАТО, взятла на себе головний удар путіна на східному напрямку Альянсу і стримує путінську військову армаду від вторгнення в європейські країни.
  3. Попри те, що повномасштабна війна розпочалася нападом путіна на Україну і героїчні ЗСУ стримують агресора в межах нашої території, є реальна загроза, що ця війна може вийти за межі території України, а світ опинитись перед фактом Третьої світової війни.
  4. Є достатні підстави вважати, що загроза Третьої світової війни через шість місяців агресії путіна проти України значно виросла, і її слід розглядати, як реальну небезпеку для світу.
  5. Переростання українсько-російської війни в Третю світову війну може відбутися несподівано і надзвичайно швидко та одночасно з початком глобальної ядерної катастрофи.
  6. Очевидно, що для путіна українсько-російська війна, є його останньою. Ніяких інших наслідків війни, крім своєї тріумфальної перемоги, путін не розглядає. Будь-які переговори про мир чи примирення розглядає лише як засіб для перегрупування і поповнення своїх військ.
  7. Можна передбачити, що поразка путіна у цій війні однозначно призведе до втрати ним влади і завершення політичного і земного життя. Зміна влади в росії відбудеться кулуарно, як тільки в певної групи осіб буде чітке усвідомлення неминучості цієї поразки.
  8. Чим швидше Україна отримає військову допомогу, в таких масштабах і обсягах, які забезпечать переможний контрнаступ ЗСУ і звільнення території України від окупантів — тим більші будуть гарантії не допустити початку Третьої світової війни.
  9. Зважаючи на те, що путін, без будь-яких сумнівів, застосує ядерну зброю, у разі усвідомлення повної військової поразки, країни світу, перш за все — США, Велика Британія, Франція й інші ядерні країни, які розуміють можливість глобальної ядерної катастрофи та свою відповідальність за долю людей на планеті, повинні ухвалити такі рішення, які унеможливлять застосування путіним ядерної зброї.
  10. Беручи до уваги величезний театр воєнних дій, значні розміри окупованої території та зважаючи на необхідності істотного збільшення оборонного потенціалу держави для забезпечення перемоги, вважаю, що Україні необхідно максимально залучити усі наявні можливості і ресурси для згуртування українського народу на боротьбу з путінською агресією. З цією метою об'єднати зусилля усіх політичних сил, громадських організацій, усіх громадян. Необхідно створити найкращі соціальні умови для військовослужбовців діючої армії та надати необхідні гарантії їх сім'ям.

Заохотити приватний бізнес, міжнародні інвестиції для швидкого нарощення випуску в Україні оборонної продукції і надати усі можливі гарантії для їх розвитку. Економіку України наблизити до потреб оборони країни. Розглянути можливість створення в Уряді України Міністерства оборонної промисловості, усі інші структури оборонної промисловості негайно ліквідувати. Підпорядкувати цьому міністерству усі підприємства, які належать до оборонного комплексу і наділити їх економічною самостійністю і усіма можливими засобами стимулювати ефективне налагодження і випуску продукції, необхідної для оборони країни.

Невідкладно запровадити в країні військову юстицію. Судова і правоохоронні системи повинні бути адаптовані до воєнного стану. В найкоротші терміни завершити конкурс і призначити директора НАБУ.

Націлити діяльність українських спецслужб на максимально ефективну діяльність з виявлення і знешкодження путінської агентури, особливо в органах влади, політичних структурах, правоохоронних і судових органах.

Верховній Раді невідкладно ухвалити відповідні рішення щодо внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, інших законодавчих актів у зв’язку з військовою агресією проти держави та запровадженням в країні воєнного стану.

А тепер, узагальнюючий висновок, що нам чекати?

На мій погляд, є лише два варіанти розвитку подальших подій.

Перший — ЗСУ, отримавши військову й економічну допомогу та підтримку у масштабах, які гарантовано забезпечать успішне проведення контрнаступальної операції, в результаті якої окупована територія буде звільнена, і суверенітет України відновлений в межах міжнародно визнаних кордонів.

Другий — розпочнеться Третя світова війна.

Схожі новини