Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екзаменаційні центри цьогоріч працюватимуть у дві зміни

Триває підтвердження на участь у додатковій сесії Національного мультипредметного тесту

Із наступного тижня учасники основної сесії візьмуть участь у Національному мультипредметному тесті. Тим, хто не встиг зареєструватися або зробив це із запізненням, ще є час підтвердити свою участь у додатковій сесії.

І тут є важливий нюанс. Від 8 до 18 липня, а потім з 1 по 10 серпня необхідно підтвердити свою участь у додатковій сесії Національного мультипредметного тесту тим, хто зареєструвався на додаткову сесію і тим, хто не встиг підтвердити свою участь в основній сесії. Або підтвердив лише один раз. Бо підтвердження і на основну сесію, і на додаткову тривало двічі. Хтось міг підтвердити перший раз, а другий проґавити, або ж навпаки.

Про це журналістці “ВЗ” розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Лариса Середяк. Фото ЛОДА
Лариса Середяк. Фото ЛОДА

- Випускники шкіл мають право зараз, підтвердивши двічі свою участь у додатковій сесії, взяти у ній участь, - каже пані Лариса. - І це дуже важливо. Бо до нас телефонують, мовляв, я забув, чи то вже все пропало... Нічого не пропало. Не треба реєструватися, бо реєстрація вже завершена на додаткову сесію. Але діти можуть, двічі підтвердивши свою участь, взяти участь у додатковій сесії (от зараз, з 8 до 18 липня, триває підтвердження перший раз), і вибрати місто, де особа зможе взяти участь у додатковій сесії, що відбудеться у серпні. Бо якщо діти не підтвердять перший раз, то другий раз їх програма не пропустить.

- А коли починається основна сесія мультипредметного тесту?

- З 18 липня. А 12 липня усі учасники основної сесії отримають на свої інформаційні сторінки запрошення-перепустки, де буде вказано адресу і час прибуття у тимчасовий екзаменаційний центр. Оскільки цьогоріч мультитест відбуватиметься на комп’ютерах, то у кожному тимчасовому екзаменаційному центрі працюватимуть дві зміни. Перша — на 10-ту ранку, друга — на 15.00.

Учасникам важливо вивчити, на котру зміну треба прийти. Бо, до прикладу для того, хто має прийти на першу зміну, але не встиг, о 15.00 вже місця не буде. Окрім того, ми не розголошуємо цього року мережу цих пунктів. Це пов’язано з безпекою.

- То як дитина буде знати, куди йти?

- Учасники на своїх інформаційних сторінках отримають, окрім запрошення, адреси пунктів. До них також є велике прохання: не розповідати, де саме розташовані тимчасові екзаменаційні центри.

- Скільки цьогоріч учасників зареєструвалися на основну сесію, у тому числі для проходження за кордоном?

- Загалом братимуть участь 206 тисяч 443 особи. За кордоном — майже 25 тисяч підтвердили свою участь у складанні мультитесту.

Схожі новини