Передплата 2024 «Добра кухня»

«Для поранених потрібні спортивні костюми та вода у 1,5 літрових пляшках»

Львівський військовий шпиталь працює у штатному режимі, надає якісну медичну допомогу

У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові знаходяться на лікуванні поранені внаслідок нічного бомбардування. Усі отримують якісну медичну допомогу!

Журналістка «ВЗ» запитала у волонтерки Наталії Арестової, які потреби є у медичного персоналу шпиталю та у поранених військових?

«Є потреба у медичних витратних матеріалах, - каже волонтерка. – В апаратах зовнішньої фіксації кісток (передпліччя, стегнової кістки, великогомілкової кістки), електроножах та електроскальпелях. Апарати зовнішньої фіксації недешеві. Є такі, які коштують 20 тисяч грн і більше. Їх потрібно замовляти через виробників.

Туалетного паперу, памперсів у нас зібралося на рік вперед! Непотрібно. Майки і труси теж непотрібні. Потрібні теплі спортивні костюми, теплі спортивні штани. А також кросівки, куртки, шапки. Куртка може бути вживана, але випрана. Бо в нас зараз немає можливості прати, сушити, пришивати ґудзик. Має бути куртка відремонтована.

Шпиталь працює у штатному режимі. Забезпечує поранених продуктами. Теплим, свіжоприготовленим харчуванням – чотири рази на добу, плюс другий сніданок і підвечірок. На вечерю, наприклад, у них був гарнір, котлета і відварна курка, салатик з натертої моркви. Хліб з маслом, чай і йогурт. Продуктів нести у шпиталь непотрібно! Єдине, що ми просимо – це бутильовану воду у 1,5 літрових пляшках. Тому що не всі поранені можуть спуститися і набрати води.

Яблук завезено на склад багато. Печиво військовим дають. Звісно, печиво можна приносити, але в розумних межах. Машинами його привозити у шпиталь непотрібно».

Читайте також: Щодня Львівщина відправляє у фронтові області 500-1600 тонн гуманітарної допомоги

Схожі новини