Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Щодня Львівщина відправляє у фронтові області 500-1600 тонн гуманітарної допомоги

У Львівській облраді пояснили за яким принципом формують гуманітарні вантажі і чи переповнені склади

Оскільки Львівщина теж починає зазнавати ракетних обстрілів агресора (13 березня вранці ракети випущено на Яворівський полігон), є потреба у розширені гуманітарних центрів по всій області та створенні резервних запасів необхідного. Зараз у Львівській області працює сім гуманітарних штабів, головний з них — у Палаці мистецтв. Паралельно гуманітарна допомога для армії та біженців зберігається на окремих складах, звідки її доводять фурами з-за кордону.

Про це 13 березня повідомив на брифінгу заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«У соцмережі з"явилася інформація, що гуманітарні склади на Львівщині забиті, — каже пан Холод. — Хочу пояснити, чи так це. Є два види гуманітарки — зовнішня, її відправляють по всій Україні у потребуючі регіони. Щодня — від 500 до 1600 тонн. Возимо до Полтави, звідти допомогу доставляють по областях півдня та центру країни, зокрема на Миколаївщину. Внутрішня — для переселенців, які приїхали до нас, плюс для військових частин Львівської області».

Військові адміністрації інших областей дають запити — що потрібно цивільним чи військовим. Це необхідно для того, щоб унеможливити роботу шахраїв, що наживаються на війні… «Є деякі групи, які обманюють нас і наших донорів щодо допомоги», — відзначає Юрій Холод.

За його словами, є резерви продовольчих та не продовольчих товарів для фронту. «Навіщо це? — продовжує чиновник. — Наприклад, сьогодні маємо трагічний випадок у Яворівському районі. Там уже сьогодні є потреба забезпечити харчуванням понад дві тисячі осіб. Туди потрібно відправити декілька фур з продуктами харчування. Це вже зроблено. Тому склади не переповнені, це резерви на випадок надзвичайних ситуацій».

Керівник Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк додав: «Якщо у перші дні війни речі приносили люди з Львова та області, то тепер привозять з Європи: Польщі, Литви, Іспанії… Три дні тому до нас масово почали звертатися біженці. Станом на 12 березня було зареєстровано понад 800 осіб, які хочуть допомогу. Тому інформація про переповнені склади — фейк. Також ми обслуговуємо ще школи-інтернати, де вчаться діти-переселенці. Пропорційно даємо їм продукти, матраци, постіль…».

Отже, висновок: багато допомоги не буває!

Читайте також: Війна війною, але з понеділка відновлять дистанційне навчання

Схожі новини