Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«У Бродах було поранено двох військовослужбовців»

Спеціалізована прокуратура Західного регіону задокументувала злочини російської агресії

За процесуального керівництва Спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері Західного регіону протягом 24-28 лютого 2022 року розпочато 10 кримінальних проваджень щодо збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

«Внаслідок обстрілу 24 лютого окупантами аеродрому військової частини у м. Броди Львівської області поранено двох військовослужбовців. Того ж дня збройні сили РФ обстріляли територію військової частини біля с. Батятичі Львівської області та територію військової частини біля м. Новий Калинів Самбірського району Львівської області.

Усі відомості про злочини внесено до ЄРДР та розпочато розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, а також розв'язання та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 УК України).

Досудове розслідування у цих кримінальних провадженнях здійснює Управління СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури.

Крім того, 24 та 25 лютого окупанти обстріляли об'єкти військової частини біля м. Старокостянтинів Хмельницької області. Наразі проведені огляди місця події на території військової частини та вилучено частини снарядів.

Внесено відомості до ЄРДР та розпочато розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, а також ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій (ч. 3 ст. 110, ч. 3). 332-2, ч. 2 ст.437 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька спеціалізована прокуратура, а досудове розслідування – Управління СБУ у Хмельницькій області.

Крім того, окупанти 24 лютого 2022 року обстріляли аеродром військової частини біля м. Івано-Франківська, а також аеродром та приміщення військової частини біля м. Коломия Івано-Франківської області. Наразі спеціалізована прокуратура провела огляди місця подій.

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури розпочато досудове розслідування щодо фактів посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також розв'язання та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 УК України).

Окупанти завдали авіаційного удару по аеропорту м. Рівне. Внаслідок цього два військовослужбовці зазнали поранень, знищено техніку військової частини. Наразі прокуратура провела необхідні першочергові слідчі дії, призначено вибухотехнічну експертизу. Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Рівненській області за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, а також ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій (ч. 3 ст. 13 ст. 332-2, ч. 2 ст.437 КК України).

Також збройні сили РФ обстріляли 24 лютого аеродром військової частини у м. Луцьк. Прокуратура провела огляд території військової частини, призначено вибухотехнічну експертизу.

Крім того, окупант 27 лютого обстріляв територію військової частини біля м. Володимир Волинської області, внаслідок якого загинули три військовослужбовці та пошкоджено техніку.

Відомості внесено до ЄРДР та розпочато розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, диверсії, а також ведення агресивної війни чи агресивних воєнних дій Луцьк (ч. 3 ст. 110, ст. 113, ч. 2 ст. 43) . Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури.

Прокурори спеціалізованих прокуратур продовжують документувати всі воєнні злочини РФ, які будуть використані для притягнення до відповідальності та покарання винних осіб у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни.

У прокуратурі закликають всіх, кому відомо про вчинення злочинів у ході збройної агресії РФ, інформувати на телефон "гарячої лінії" Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону: (032) 233-31-18, або електронну пошту: [email protected]. gov.ua.

Схожі новини