Передплата 2024 «Добрий господар»

«Донечко, я знав, що ти виростеш патріоткою, і чоловіка собі обереш такого самого»

У перший день війни народилася українська сім’я

Колись старі люди казали, якщо з приходом нового року народжується перша дівчинка, значить, не буде війни. Звісно, ми цього серйозно не сприймали, бо ж хто сподівався тої війни. Не знаю, хто першим в Україні народився у першу ніч Нового 2021 року, але у київському бомбосховищі першою народилася дівчинка. І так хочеться вірити, що війни не буде! А коли у перший день війни одружуються молодята – це ще кращий знак! Народилася нова українська сім’я!

21-річна киянка Ярина Ар’єва, донька українського політика та журналіста, народного депутата ВР VI скликання Володимира Ар’єва, та її коханий – 21-річний львів’янин Святослав Фурсін, одружилися в перший день нападу Росії на Україну. А потім, замість медового місяця, молодята приєдналися до Київської територіальної оборони.

Фото з Фейсбуку Володимир Ар'єва
Фото з Фейсбуку Володимир Ар'єва

«Наступного дня після вінчання наші з Наталкою Фіцич молодята Ярина Ар’єва та Святослав Фурсін записалися в Тероборону, - написав на своїй сторінці у соцмережах батько нареченої Володимир Ар’єв. - Хай вас Бог береже, діти! Донечко, я знав, що ти виростеш патріоткою і захисницею, і чоловіка собі обереш такого самого. З такими, як ви, Україна переможе орду!».

Чому саме у перший день війни закохані поєднали свої долі, журналістка «ВЗ» запитала у Ярини Ар’євої

- Ми зі Святославом планували одружитися 6 травня – на святого Юрія, - каже Ярина. – Річ у тім, що мій чоловік народився у Львові, тож для Святослава ця дата є дуже символічною, бо, як відомо, святий Юрій є ангелом-охоронцем міста Лева, і саме цього дня львів’яни відзначають День міста. Але почалася війна, і ми прийняли рішення, що хочемо і мусимо одружитися зараз, бо відстоювати і боронити нашу країну маємо вже як сім’я. Ми повинні були розписатися 1 березня, але, мабуть, це нам не вдасться. Дуже сподіваємося, що 1 березня одружити нас зможе командир.

- Тобто ви взяли наразі тільки шлюб?

- Так, ми повінчалися. Моя мама допомогла нам у цьому, бо ж, як відомо, вінчають після офіційної реєстрації. Але священник одружив нас у перший день війни без свідоцтва про шлюб. Після вінчання ми повернулися додому, переночували у батьків, а вранці наступного дня вирушили у центр і долучилися до Тероборони. Святослав пішов на бойові завдання, а я долучилася спочатку до кухні, а потім до медиків.

- Чим у мирний час ви займалися з чоловіком?

- Мій чоловік — програміст. Я – депутат Київської міської ради від фракції «Європейська Солідарність».

- Війна закінчиться. Україна буде! Як плануєте провести медовий місяць?

- У нас медовий місяць триває зараз. От чоловік з завдання повернувся, я – щаслива. А коли закінчиться війна, будемо святкувати перемогу. Закінчимо вдома ремонт і переїдемо у своє помешкання. Знаєте, я після того, як чекала на Святослава дві доби із завдання, стільки пережила. У мирний час його навіть на крок від себе не відпущу!

Фото Михайла Палінчака
Фото Михайла Палінчака

Читайте також: «Наша молодь – дуже свідома, працюємо цілодобово»

Схожі новини