Передплата 2024 «Добра кухня»

З початку війни на Львівщині мобілізовано майже 9 тисяч осіб

А 27 лютого на Львівщині була найспокійніша ніч з часу широкомасштабного вторгнення Росії. Не лунав традиційний ранковий сигнал повітряної тривоги

У ніч неділі 27 лютого, у Львові не лунав сигнал повітряної тривоги, мешканцям не довелося ночувати в укритті. Це була найспокійніша ніч з часу широкомасштабного вторгнення в Україну російських військ (від 24 лютого).

За минулу добу понад 17 тисяч осіб звернулися в органи правопорядку

Виклики щодо диверсійних груп не підтверджувалися (кожного перевіряють), але у місті подовжують знаходити нові мітки для ворога. Багато датчиків геолокації ведуть до об'єктів критичної інфраструктури. Їх знешкоджують. Ситуація в області контрольована. Вулиці ретельно патрулюють.

Про це сказав на брифінгу начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Якщо супротивник все ж матиме намір прийти на Львівщину, то перший оплот - офіційна територіальна оборона, - каже він. - Перші, хто будуть отримувати зброю - бійці тероборони. З початку війни на Львівщині мобілізовано майже 9 тисяч осіб».

«Понад сто тисяч осіб за три доби перетнуло кордон з Польщею. Черги на кордонах величезні. Близько двох тисяч - Рава-Руська, так само - на Шегині. На кожному з кордонів - близько 30 кілометрів черг. Пропонуємо усім записуватися в органи тероборони».

Козицький каже, на лікуванні у військовому госпіталі Львова уже шістнадцять поранених бійців, з них двоє - родом з Львівщини.

За три дні область прийняла понад 31 тисячу переселенців, зібрано 60 тонн гуманітарної допомоги. Частину з них поїхали на Закарпаття. На «Арені Львів» - понад 2,5 тисячі переселенців.

Максим Козицький підтвердив інформацію про заборону поселення у Східниці чоловіків призовного віку

«Як офіційна особа скажу - це правильне рішення, - каже. - Вітається. Хто хоче обороняти землю: це може бути і львівська земля, і вінницька земля... Якщо ви приїхали сюди, записуйтеся у тероборону - виготовляйте їжаки, коктейлі Молотова, рийте окопи, беріть до рук зброю...».

Читайте також: Львівщина: вказівні знаки поки просять не знімати

Схожі новини