Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів має план оборони міста

Минула ніч минула на Львівщині без бомбардувань, але з сигналом повітряної тривоги

25 лютого ранок у Львові стартував із сигналу повітряної тривоги, львів‘яни годину перебували в укриттях, підвалах. Сигнал пролунав через те, що противник зі сторони Білорусі випустив в небо літаки. Був ризик, що удар буде нанесений по критичній інфраструктурі Львова, зокрема аеропорту.

За минулу ніч на Львівщині не було пострілів та бомбардувань. Львів має чіткий план оборони міста на випадок запуску ракет з Білорусі.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За минулу добу було також чимало дзвінків щодо підозрілих осіб та автівок. Правоохоронні органи перевіряють кожен виклик, чи це бува, не диверсанти. Є певне напруження щодо розміщення безпілотних літальних апаратів. Вони працюють по Львівській області. Літаки-розвідники відпрацьовують кордон, військові частини. Тому контролюється і це, лунає сигнал повітряної тривоги.

«Сьогодні упродовж дня у Львові теж можуть лунати сирени, будьте уважні. Об’єкти критичної інфраструктури Львівської області можуть піддатися удару, - продовжив розмову Максим Козицький. - Підсилюємо територіальну оборону. Працюємо над можливістю оборони Львова у разі руху противника зі сторони Білорусі: або Волинської, або Рівенської області. Запрошую добровольців записуватися у територіальну оборону. Над цим зараз працює штаб разом з Академією сухопутних військ, добровольцями, розвідкою для напрацювання такого плану. Координувати діяльність для професійної тактичної оборони. Наразі такої загрози немає, але ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій».

Читайте також: Львівщина: перелік територіальних центрів комплектування

Очільник Львівщини повідомив, що центр для тимчасово переміщених осіб розгорнено на «Арені Львів»

Також працюють сім центрів гуманітарної допомоги. Потрібна допомога волонтерів та благодійників щодо предметів першої необхідності (матраци, ковдри).

У Львові та області уже розселено 230 біженців. Сьогодні ще прямує автобус із біженцями із міста Сєвєродонецька Луганської області. Звідти везуть сорок дітей.

«Розгортаємо понад десять тисяч місць у школах та інших навчальних закладах, - наголошує Максим Козицький. - Наразі проблем із розміщенням тимчасово переміщених осіб у Львівській області немає. Напруження є на кордонах у зв‘язку із мобілізацією. На пунктах пропуску - великі черги. Вчора президент оголосив мобілізацію. Чоловіки віком від 18 до 60 років мають бути мобілізовані».

Читайте також: На Львівщині готують пункти для біженців і встановлюють блокпости

Схожі новини