Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Мої учні засудили блогерів, які поглумилися над пам’яттю жертв Голодомору”

У Львові вчителька зарубіжної літератури провела урок про національну пам'ять, за основу взяла скандальний випадок - гучне святкування у День пам'яті жертв голодоморів

Вчителька зарубіжної літератури львівської гімназії «Престиж» Марія Кулик провела для учнів 7-го класу лекцію про національну пам'ять. Вона мала назву «Чи мають право блогери глумитися над національною пам'яттю народу, влаштовуючи у День пам'яті Голодомору «Голодну тусу»?

Нагадаємо, блогер з Чернівців Олександр Заліско помпезно відсвяткував свій День народження з еротичним шоу та під російськомовну попсу в Будинку вчених у Львові.

Марія Кулик єдина у Львові педагог, яка вирішила навчити своїх вихованців не бути такими, як скандальний Заліско та інші його колеги. Як розповіла Марія Кулик журналістці «Високого Замку», після вечірки інфлюенсерів зрозуміла, що педагоги все ж щось упускають у вихованні майбутніх фахівців.

Фото з Фейсбуку
Фото з Фейсбуку

«Хотіла звернути увагу дітей на цю проблему, бо не завжди маємо змогу поговорити на деякі питання, — каже пані Марія. — На уроках зарубіжної літератури обговорюємо моральність, людські цінності. Тема нашого уроку — „Література проти війни“, де ми мали говорити про „Альпійську баладу“ Василя Бикова. Частину уроку вирішила присвятити темі блогерів. Мої учні засудили блогерів. Написали низку відгуків про вчинок блогерів. Я наголошувала на тому, що варто фільтрувати блогерів: що варто дивитися, що ні. Вони мають мільйонну аудиторію, тому створюють непробивний щит — мають авторитет і є крутими, їх наслідують. Не завжди добре така тенденція».

За словами вчительки, жоден з її учнів не був підписаний на сторінку Олександра Заліска в Інстаграмі. Наголосила їм, що треба бути свідомими людьми, рухатися в правильному напрямку, а не бути сірою масою.

«Діти розуміють це і наголошували на свідомості, — каже Марія Кулик. — Мої учні засудили блогерів, які поглумилися над пам’яттю жертв голодомору. Не можна себе так поводити».

Читайте також: «Голодна туса» — інформаційна операція. Українську ідею перетворюють на ворожу

Схожі новини