Передплата 2024 ВЗ

«Під час війни не можна виступати і для окупантів, і для жертв агресії... Це повна антидержавна маячня!»

Попри це, Ротару отримала з рук Зеленського відзнаку «Національна легенда України»

Президент Володимир Зеленський провів церемонію вручення відзнаки «Національна легенда України», приурочену до 30-річчя Незалежності нашої країни.

Цього року премію отримали семеро видатних українців: поет Юрій Рибчинський, художник Іван Марчук, балерина Олена Потапова, футболіст Олег Блохін, хореограф Мирослав Вантух, співачка Софія Ротару й композитор Мирослав Скорик (посмертно). Захід відбувся у Маріїнському палаці.

Соцмережі аж розпирає від обу­рення. Як міг президент України дати таке високе звання співачці, яка буквально кілька днів тому спі­вала на фестивалі «Нова хвиля» у російському Сочі? Хіба на восьмо­му році війни для українського пре­зидента така шокуюча новина «нє імєєт значєнія»? Чи в Україні більше не було виконавців, окрім Ротару, які справді заслуговують стати На­ціональною легендою?

Софія Михайлівна не випадково з’явилася на «Новій хвилі», бо не гре­бує виступами у Московії. Торік ви­ступала в РФ на «Пісні року», а після цього ще й взяла участь у концерті «95 кварталу»… Сестра Софії Рота­ру якось заявила, що Софія Михай­лівна допомагає грошима військо­вослужбовцям, котрі брали участь в АТО. А Софія Михайлівна якраз у той час виступала з концертами в РФ, де безсоромно заявляла, що дуже щаслива через можливість там спі­вати… Вибухнув скандал. У підсумку концертний директор Ротару Сергій Лавров в інтерв’ю російській пропа­гандистській телепрограмі «60 хви­лин» (ведучою є одіозна Ольга Ска­бєєва) заявив, що Ротару «ніколи не спонсорувала війну»…

Читайте також: «Зачем мне совесть — я певица»

Оцінку виступам Ротару в країні-агресорі дав напередодні концерту до Дня Незалежності український продюсер Ігор Кондратюк: «За всієї поваги до легендарності Софії Ми­хайлівни Ротару, після її недавнього виступу на „Новой волне“ в Сочі — курорті країни-агресора, я би не ви­пускав її на сцену концерту до Дня Незалежності. Під час війни не мож­на одночасно виступати і для оку­пантів, і для жертв агресії… Такий стан справ — повна антидержавна маячня! Це — „свадьба в Маліновкє“ з тамадою — артистом 95-го Кварта­лу на ім’я Какаяразніца!».

Читайте також: Національні легенди. Справжні і сумнівні