Передплата 2024 «Добра кухня»

Усі розриті дороги відремонтують до кінця року?

На латання доріг виділили 520 мільйонів гривень

До кінця року усі львівські дороги, які ремонтують уже тривалий час, обіцяють повністю завершити. Це вулиці Бандери, Шевченка, Хмельницького, Пекарська, Орлика тощо. Цьогоріч у міській скарбниці на латання доріг виділили 520 мільйонів гривень. А наступного року будуть ремонтувати вул. Залізничну, Грінченка й Мазепи.

«Коли зробимо вул. Хмельницького, тоді кидаємо всі сили на вул. Шевченка, Бандери, Пекарську, Орлика, щоб до кінця року всі роботи, які ми почали, завершити, — планує голова Львівської ОТГ Андрій Садовий. — Щодо колектора на вул. Винниченка — ще два тижні триватимуть роботи. Будемо робити все можливе, щоб роботи завершити раніше. На глибині десять метрів сходилося три колектори в камеру, яка через корозію була зруйнована. Усе обвалилось… Через два тижні вулиця має бути готовою для проїзду».

За словами Садового, якщо відремонтують вулицю Залізничну, то у Рясне можна буде доїхати за сім хвилин. «Також є проєкт на ремонт вул. Грінченка, Мазепи, їх треба брати в роботу. Але все одночасно робити не будемо, завершимо ці об"єкти і перейдемо до наступних», — підсумував голова Львівської ОТГ.

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, який з колегами-експертами неодноразово виїжджав на об’єкти, каже: підрядники точно не впораються з роботами до кінця року.

«Чиновники Ратуші не надто беруть до уваги депутатські думки щодо ремонту доріг, — каже Ігор Зінкевич. — Ідеться про порушення державних будівельних норм у пішохідних переходах, про невідомі конструкції, які ускладнюватимуть рух автобусів. Також є проблема звуження доріг в окремих ділянках. Зауважив, на вул. Пилипа Орлика працюють лише три дорожники… Невже біля дитячого медзакладу не потрібно працювати інтенсивніше, щоб швидше завершити ремонт дороги? Також не враховано наші прохання щодо вулиці Хмельницького — немає смуги для громадського транспорту при виїзді з міста. Усюди з трьох смуг для транспорту чомусь зроблено дві смуги…».

Читайте також: «Цьогоріч відновимо більше державних доріг, ніж торік»

Схожі новини