Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Цьогоріч відновимо більше державних доріг, ніж торік”

А на латання місцевих автошляхів надано 900 мільйонів

Цьогоріч на ремонтну кампанію автошляхів місцевого значення Львівщини виділять з державної скарбниці 891,5 млрд. грн. Гроші витратять на капітальний ремонт доріг Мшанець — Стрілки, Славське — Хащованя, Хильчиці — Ясенівці та моста на дорозі Східниця — Верхнє Синьовидне. Планують розпочати латання дорожнього полотна на трасі Загір’я — Суха Долина, Ясениця — Новий Кропивник.

У Львівській ОДА кажуть, уже навесні продовжать торішні ремонти на трасах Ясенів — Золочів, Золочів — Красне, Перемишляни — Чемеринці, Рава-Руська — Гайок, Сокаль — Стоянів, Дрогобич — Довголука, Кологори — Лучани, Стрілки — Новий Кропивник…

Як повідомив для «ВЗ» керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, крім доріг місцевого значення, цьогоріч капітально відновлять і дороги державного значення, що на Львівщині. Планують довести до ладу удвічі більше автошляхів, ніж торік.

«Насамперед потрібно завершити ремонти з попередніх років, — каже пан Олег. — Завершимо ремонт ділянки Ковель-Жовква (кампанія на цьому об’єкті стартувала ще торік). Приступимо до робіт на ділянці Миколаїв-Бібрка (від Курович до Бібрки). Стартуємо з ремонтом ділянок від Стрия до Жидачева, від Мостиська до Самбора, з Самбора до Дрогобича, а також відновимо Рогатин-Куровичі».

«У 2021 році ключовими будуть автомобільні шляхи на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні — коштом польського кредиту, — поінформував Олег Береза. — Продовжимо роботи на ділянках Яворів-Грушів, Самбір-Нижанковичі, Рава-Руська-Червоноград… Будемо працювати над створенням великого транзитного кільця довкола Львова: ремонт дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам'янка-Бузька-Бібрка. Реалізуємо дорожній проєкт „Відкриті кордони“ — розширення меж на п’яти митних прикордонних переходах, зокрема у Белзі».

Схожі новини