Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дискримінаційних підборів на параді не буде

У Міноборони відреагували на критику

Учасницям військового параду у Києві на честь 30-річчя Незалежності України терміново виготовляють нове, більш зручне взуття. Це сталося після зливи нищівної критики, яка прозвучала на адресу Міністерства оборони щодо неналежної амуніції курсанток Військового інституту, які тренуються до урочистого маршу на Хрещатику.

Соціальні мережі вибухнули обуренням після того, як обо­ронне відомство розмістило фотографії з репетицій до цьо­го параду. Люди вважали недо­речним, негуманним викорис­тання під час ходи туфель на високих підборах (висота ка­блука 6,5 см). Казали про не­смак, брутальне знущання з жінки, дикість, дискримінацію. Дехто твердив про «інквізитор­ські» методи роботи у МО, про наслідування традицій автори­тарного режиму Північної Ко­реї. Адже дівчата марширували не по м’якій червоній доріж­ці подіуму, де показують моду, а по твердій бруківці. Кілька­годинне ходіння у такому взут­ті (до того ж у спеку), на дум­ку медиків, могло спричинити травми ніг, судинні захворю­вання, зокрема варикоз.

Читайте також: «Нехай сходять в них на парад!»: Тарану і Зеленському вручили підбори (фото)

Серед інших за військових курсанток заступилися полі­тики-жінки. Із гострою заявою про дискримінацію вони ви­ступили з трибуни Верховної Ради. А під час Дня уряду у пар­ламенті вручили міністру обо­рони Андрію Тарану кілька пар дамських туфель на високих підборах. І порадили чиновни­ку пройтися у них…

Міністр оборони змушений був реагувати. Запросив на зу­стріч згаданих курсанток, ви­слухав їхні зауваження. Вони й запропонували зменшити під­бори, зробити їх зручнішими для марширування. Андрій Та­ран спочатку порадив дівча­там піти на ринок, придбати там найбільш комфортне взут­тя для параду і за цим зраз­ком виготовити туфлі для всіх інших його учасниць. Зійшли­ся на тому, що вітчизняні мо­дельєри негайно розроблять нову модель жіночого взуття і запустять його у виробництво.

У Міноборони відкидають закиди щодо дискримінації і показухи. Заперечують жор­стокість під час підготовки до військового параду. І зауважу­ють, що дівчатам запропонува­ли новий, полегшений спосіб ходьби: якщо раніше учасники параду підносили ногу на 15−20 см, то зараз — на 10−15 см.

Схожі новини