Передплата 2024 «Добрий господар»

Відзавтра Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Україна з середи, 26 травня, припиняє авіасполучення з Білоруссю на тлі інциденту з примусовою посадкою літака Ryanair у Мінську й арештом опозиційного журналіста Романа Протасевича

Про це поінформував у своєму Telegram-каналі прем’єр Денис Шмигаль.

Відповідне рішення сьогодні ухвалили на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів. Авіасполучення буде припинено з 00:00 26 травня.

«З 00 год. 00 хв. 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП „Украерорух“ вжити для цього необхідних заходів», — зазначив Шмигаль.

Він уточнив, що українським авіакомпаніям та літакам також заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Читайте також: Білоруська влада погрожувала збити літак Ryanair у разі незгоди сісти у Мінську, — Латушко

Крім того, Держприкордонслужба отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

«Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів», — наголосив Шмигаль.

Варто зазначити, що напередодні президент Володимир Зеленський дав доручення уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю.

Це сталося за підсумками наради щодо інциденту із затриманням Протасевича.

Схожі новини