Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі на 6 — 12 травня 2024 року

За прогнозами учених-астрологів, цього тижня у космічній погоді знову слід очікувати геомагнітних гойдалок: від днів зі слабким рівнем геомагнітної напруженості до штормової події на всесвітньому Світилі та сильної магнітної бурі. Тож до чого слід бути готовим особам, що можуть потерпати від впливу таких змін геомагнітного фону Землі?

Слабкий рівень геомагнітної напруженості про­гнозують 9 та 12 травня. У ці дні особи із підви­щеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати втрату рівноваги та координації, утруд­нення зосередженості та прийняття рішень, підви­щену втомлюваність, погіршення сну та безсоння.

Помірний рівень геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 6, 7, 8 трав­ня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати сонливість, порушення травлен­ня та апетиту, погіршення фізичної витривалості, підвищену тривожність, запаморочення та підви­щення чутливості до змін атмосферного тиску, го­ловний біль, слабкість та дратівливість, зниження психічної стабільності.

10 травня астрофізики прогнозують штормову подію на Сонці. Вона може спровокувати у метеочутливих людей погіршення настрою, зниження самооцінки та впевненості. Проте уже наступного дня, 11 травня, на нас перед полуднем чекатиме одногодинний спалах сильної магнітної бурі. Під її вплив може потрапити значно ширше коло лю­дей, а наслідками можуть бути головний біль та мі­грень.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, відмов­теся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не пе­ревтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріаль­ним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене незду­жання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини