Передплата 2024 «Добрий господар»

Українці зможуть записатися на COVID-вакцинацію у березні

Українці вже навесні 2021 року зможуть записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19. Онлайн-систему вже підготували до роботи

Як зазначили у пресслужбі Офісу президента, віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що онлайн-система для реєстрації в чергу на вакцинацію готова до роботи.

«Було вирішено, що її запустять з березня», — зазначив він.

В Офісі президента вкотре повідомили, що вакцина від Covid-19 буде в Україні найближчим часом.

«За графіком постачання вакцин щеплення буде гарантовано всім громадянам України. Від держави воно буде безкоштовним. Військові лікарі та учасники ООС — серед перших на вакцинацію. Так само, як і медики, які на передовій боротьби з Covid-19, літні люди та інші громадяни з групи ризику», — наголосив президент Володимир Зеленський, зауваживши, що в питанні проведення вакцинації Україна переймає досвід інших країн.

Читайте також: Німецькі вірусологи виступають проти обов'язкової вакцинації проти коронавірусу

До речі, сьогодні стало відомо, що Україна домовилась про 5 млн. доз вакцини NovaVax. Однак вони до нас потраплять не раніше липня.

Напередодні Степанов у Індії проконтролював відправку першої партії вакцини CoviShield. У МОЗ наголосили, що міністр особисто проконтролював відвантаження перших 500 тис. доз із заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Схожі новини