Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада підтримала проєкт Державного бюджету-2021

У вівторок, 15 грудня, у Верховній Раді ухвалили законопроєкт Державного бюджету на 2021 рік

За Держбюджет-2021 загалом проголосували 290 народних депутатів України.

  • Проти виступили — 37.
  • Утримались — 17.
  • Не голосували — 20.

Раніше Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу.

За відповідний законопроєкт № 4100-д «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» у цілому проголосували 311 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, документом передбачаються зміни до Бюджетного кодексу України, пов’язані із необхідністю врегулювання правових засад функціонування бюджетної системи України, міжбюджетних відносин, створення належної ресурсної бази для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі.

Також до Бюджетного кодексу вносяться зміни, пов'язані із запровадженням інструменту надання державних гарантій на портфельній основі, для підтримки малого та середнього бізнесу шляхом гарантування державою часткового виконання зобов’язань, що не перевищує 80% загальної суми таких боргових зобов’язань за портфелем кредитів тощо.

Читайте також: Геращенко: Бюджет 2021 року — це бюджет епохи бідності

Очікується, що реалізація цього документа, зокрема, врегулює бюджетні відносини з урахуванням адміністративно-територіальної реформи, забезпечить зменшення очікуваного пікового навантаження на державний бюджет, забезпечить надання державою підтримки малому бізнесу, врегулює залучення коштів ЄКР для покриття тимчасових касових розривів загального фонду державного бюджету.

Схожі новини