Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Андрій Сулим: «Європейська Солідарність» не боїться молоді. Навпаки, її підтримує»

Головою Львівської районної ради став 26-річний «кіндерсюрприз»

Перша сесія новоутвореної Львівської районної ради обрала свого голову. Після таємного голосування (41 голос «за») ним став 26-річний висуванець партії «Європейська Солідарність» Андрій Сулим.

Андрій Сулим народився у Львові, до цього обрання був приватним підприємцем, займався взуттєвим бізнесом. Має у біографії й чиновницький досвід — у 2016−2017 роках працював у департаменті агропромислового розвитку ЛОДА. Має дві вищі освіти — юридичну (ЛНУ ім. І. Франка) і агрономічну (Львівський державний аграрний університет). Одружений, має доньку.

Вражає молодий вік новообраного голови райради. У політиці за такими юними керівниками віддавна закріпилася жартівлива назва «кіндерсюрприз». Андрій Сулим, схоже, не переймається своїм молодим віком. Принаймні засідання сесії вів енергійно й по-діловому. Чому саме його партія висунула на цю високу посаду? «Я такого запитання не задавав, — сказав Андрій Сулим. — Але точно знаю, що «Європейська Солідарність» — це партія, яка не є тимчасовою на політичній карті України. Яка дбає про своє майбутнє, тому готує молодих професіоналів. Молоді партія не боїться, навпаки, є велика підтримка молодих партійців. Думаю, у партії зважили на мою енергійність, відповідальність щодо роботи і те, що я системна і працездатна людина. Також, мабуть, зіграв свою роль і мій досвід роботи у Львівській ОДА, те, що займався підприємницькою діяльністю, маю дві вищі освіти.

— Чи знаєте, які повноваження будуть у Львівської райради, чим буде займатися?

— Першочергово маємо зайнятися — згідно із прийнятим законом № 3651-д — ліквідацією попередніх районних рад і юридичним утворенням нової Львівської районної ради. Це буде повний аудит майна, яке було на балансі попередніх рад, і в подальшому передача цього майна на баланс нових, укрупнених об'єднаних територіальних громад Львівського району. Ми обрані громадою і повинні в першу чергу працювати для громади, незалежно від політичних симпатій. Можемо писати депутатські звернення і подавати депутатські запити — аби вирішувати ті чи інші проблеми громади. Будемо здійснювати контроль звернень громадян і допомагати їм у вирішенні їхніх проблем — на своєму рівні.

— Коли юридично оформите райраду, зробите аудит майна тощо, чим будете займатися далі?

— Не знаю. Можливо, для нас держава ще щось придумає.

— Перша сесія Львівської райради відбулася у приміщенні Пустомитівської РДА. Деякі депутати райради вже скаржаться, що їм незручно буде їздити зі Львова у Пустомити на сесії.

— По-перше, ми є правонаступником Пустомитівської РДА. У нас немає правонаступництва у межах Львова. По-друге, Пустомити нас забезпечили апаратом, працівниками, які допомогли нам провести цю першу сесію і організувати паперову роботу, яка є дуже важлива. Наразі сесії райради будуть відбуватися у Пустомитах. Зараз мій робочий кабінет — у Пустомитівській РДА. Щодня їжджу у Пустомити зі Львова, де мешкаю.

— Яка у вас буде зарплата?

— Єдине, що знаю, — ця сума базуватиметься на зарплаті голів попередніх районних рад. Але в першу чергу мене цікавить не моя зарплата, а щоб я справився з роботою і не підвів громаду.

— Чи не боїтеся у такому молодому віці обіймати серйозну посаду?

— Усе з Божою поміччю!