Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Куца пам'ять: Зеленський "забув" повідомити НАЗК про зміни у майновому стані

НАЗК вручило два адмінпротоколи про адміністративне правопорушення президенту Володимиру Зеленському.

Національне агентство з питань запобігання корупції вручило два адмінпротоколи про адміністративне правопорушення президенту Володимиру Зеленському через недекларування змін у майновому стані. Обіцяють направити матеріали до судуПро це повідомляє НАЗК.

«Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вручило два протоколи про адміністративне порушення Президенту України Володимиру Зеленському в зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни у майновому стані».

У НАЗК підтвердили, що президент особисто повідомив про факт порушення.

Зазначається, що він дійсно здійснив купівлю-продаж облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Їх загальна вартість перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Таким чином, Зеленський мав протягом 10 днів внести до декларації повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

«Такого повідомлення до Реєстру не надійшло», — зазначили в НАЗК.

Тому 7 липня голова агентства Олександр Новіков склав та вручив Президенту два протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями (стаття 172−6 КУпАП). Вказується, що відповідні матеріали будуть передані до суду.

«Рівність громадян перед законом є базовим принципом, закладеним у Конституції України й основною засадою діяльності НАЗК. Незважаючи на посаду, матеріальний стан і соціальне положення усі громадяни мають слідувати законам України», — підсумували в агентстві.

Водночас президента України не можна притягнути до відповідальності під час перебування його на посаді.

Читайте також: «Компанії подружжя Зеленських не сплачували податки роками», — ЗМІ

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський заявив, що готовий понести покарання, адже торік не задекларував зміни у майновому стані.

Схожі новини