Передплата 2024 «Добрий господар»

На Київщині поліцейські зґвалтували молоду дівчину, яку підозрювали у крадіжці

У місті Кагарлик Київської області розформували відділення поліції після того, як двоє його працівників побили і зґвалтували дівчину 1994 року народження, яку допитували у справі про крадіжку майна

Про це повідомила у понеділок, 25 травня, Національна поліція України.

За даними правоохоронців, у неділю до місцевої лікарні звернулася дівчина 1994 року народження і розповіла про те, що її побили та зґвалтували полісмени.

«Вказане повідомлення відразу почали відпрацьовувати співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Першочергова перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна», — сказано в повідомленні.

Після інциденту поліцейських звільнили і затримали. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового утримання. Проти поліцейських, причетних до зґвалтування затриманої, відкрили кримінальне провадження за статтею 152 ККУ. Справу вестиме Державне бюро розслідувань.

Читайте також: Нардеп від «Слуги народу» Іванісов сидів за зґвалтування неповнолітньої, — ЗМІ

Крім того, голова Національної поліції Ігор Клименко відсторонив від роботи керівництво Кагарлицького відділення поліції. Саме ж відділення він розформував, а всіх його працівників відправив на переатестацію.

Нагадаємо, Кагарлик — районний центр Київської області, у ньому проживає понад 13 тис. мешканців.

Схожі новини