Передплата 2024 «Добрий господар»

В українських виробників тютюну тривають обшуки

  • 15.05.2024, 13:45
  • 386

Вчора, 14 травня, проведено обшуки у п’яти найбільших вітчизняних виробників тютюну, щодо яких є підтверджені відомості про їх нелегальну діяльність. Обшуки тривають і нині

Фото:  Бюро економічної безпеки
Фото:  Бюро економічної безпеки

Про це повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він зазначив, що серед цих виробників тютюну відома львівська фабрика і фабрика відомого конвертатора з Києва.

За його даними, подекуди виявлені підроблені акцизні марки, немарковані тютюнові вироби. Обшуки не завершені.

«Процесуальні дії щодо підтвердження виготовлення контрафактних цигарок на відповідному обладнанні тривають. Це потребує деякого часу, але це при бажанні, яке точно є, не складно. На сьогодні виготовлення нелегального тютюну заблоковано повністю. Маю обґрунтовану надію назавжди», — повідомив Гетманцев.

Він не вказав назви виробників тютюну, водночас подякував Бюро економічної безпеки.

Згодом у Бюро економічної безпеки повідомили, що сьогодні проводять 24 одночасних обшуки на виробництвах та у складських приміщеннях чотирьох виробників сигарет, які підозрюються у незаконному виготовленні тютюнової продукції. Зокрема у виробництві сигарет за формою 2 та їх подальшій реалізації в Україні та країнах ЄС.

Під час обшуків детективи вже виявили виробничі лінії та понад 1 млн пачок сигарет «Marshal», «URTA», «BRUT», «BL», «Marvel», «Compliment» тощо без марок акцизного податку. Також виявлено орієнтовно 18 тонн тютюну.

«Крім того, попередньо встановлено, що переважна кількість відправлень незаконно виробленої тютюнової продукції здійснювалась відомою службою доставки. На одному з її відділень було виявлено велику кількість сигарет без марок акцизного податку.

Обшуки на виробництвах тривають. До відповідних перевірок й досліджень залучені криміналісти та Державна податкова служба", — йдеться у повідомленні.

Схожі новини