Передплата 2024 «Добра кухня»

Гончаруку загрожує кримінальна відповідальність: як експрем'єр нашкодив мільйонам українців

За згоди Гончарука приватні компанії вивозили з України аж до 11 березня медичні маски, таким чином вивезено 980 тонн

Про це написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook, інформує ГЛАВКОМ.

Сьогодні колишній прем'єр-міністр Олексій Гончарук повинен бути викликаний на допит і проти нього мають відкрити кримінальне провадження, оскільки він проігнорував під час епідемії звернення секретаря РНБО Олексія Данілова про заборону вивезення медичних масок з України.

«Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов 31 січня, невдовзі після початку поширення вірусу у світі, звернувся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з вимогою заборонити експорт і реекспорт продукції медичного призначення, захисних масок, рукавичок, халатів, необхідних для протиепідеміологічних заходів. Однак Гончарук відмовився ухвалювати заборону на вивезення масок. Замість цього, митна служба спокійно оформляла аж до 11 березня вивезення масок із України. Уряд робив вигляд, що так і треба — на їхніх очах приватні компанії вивезли 980 тонн масок!» — розповів Бутусов.

Читайте також: Прем'єр Словаччини випадково обмовився про змагання європейських країн за українські медичні маски

З огляду на лист Данілова, це сталося явно не випадково, переконаний журналіст, адже Гончарук проігнорував під час епідемії звернення секретаря РНБО.

Таким чином, як зазначає Бутусов, тодішній прем'єр-міністр Гончарук взяв на себе відповідальність за відсутність необхідної кількості масок і посприяв приватним компаніям, які забезпечили масками інші країни.

«Це просто ганьба. І цю ганьбу влада зобов'язана довести до суду і до вироку. Сподіваюся, сьогодні все керівництво країни дасть свою оцінку цим діям», — підсумував журналіст.

Як повідомлялось, уночі 23 березня борт привіз в Україну два види тестів: для полімеразної ланцюгової реакції та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Схожі новини