Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада дала згоду на арешт судді Чауса

  • 06.09.2016, 13:49
  • 2 048

Народні депутати надали згоду на затримання та арешт судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, рішення про надання згоди на затримання судді підтримали 281 народний депутат, а про згоду на арешт - 279 народних обранців.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня цього року до Верховної Ради України було внесено подання Генеральної прокуратури щодо надання згоди на затримання та арешт судді Чауса.

9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса в одержанні хабара у розмірі 150 тисяч доларів, які він вимагав за сприяння в отриманні підсудним більш м'якого вироку.

Рада поповнилась сімома депутатами

У Верховній Раді склали присягу 7 новообраних народних депутатів.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Присягу склали переможці проміжних виборів до Ради Ірина Констанкевич (ОВО № 23), Віктор Шевченко (ОВО № 85), Максим Микитась (ОВО № 206), Юрій Одарченко (ОВО № 183), Тетяна Ричкова (ОВО № 27), Сергій Шахов (ОВО № 114), Руслан Богдан (ОВО № 151).

Під час прийняття присяги Микитася народні депутати вигукували: "Ганьба".

Микитась був обраний депутатом в скандальному 206 окрузі у Чернігові, балотувався як самовисуванець.

Порошенко: "Ми не дамо Росії втручатись у наші церковні справи"

Україна не дозволить Росії маніпулювати почуттями українських православних, заради власних інтересів.

Про це сказав президент Петро Порошенко під час засідання парламенту.

"Думаю, усім зрозуміло, що ми не будемо байдуже спостерігати за втручанням іншої держави і у наші церковні справи. За її спробами використати у своїх інтересах почуття частини українських православних", - сказаав він.

Президент назвав єдиний шлях повернення Криму та Донбасу

Крим та Донбас можна повернути виключно політико-дипломатичним шляхом.

Про це сказав президент Петро Порошенко під час проголошення щорічного послання до парламенту.

"Військового варіанту розв'язання проблеми територіальної цілісності не існує. Це очевидно. По-перше, потенціал нашої армії суто оборонний. По-друге, ворог окопався в найбільш урбанізованих і густонаселених районах. Єдиний шлях врегулювання ситуації та відновлення територіальної цілісності - політико-дипломатичний. При цьому з опорою на оборонні можливості ЗСУ.

Повернення українського суверенітету на весь Донбас буде нелегким, болісним і тривалим. Шлях до його початку відкриває лише Мінський процес. Тому ми більше за будь-кого зацікавлені в його продовженні. Як і в збереженні "нормандського формату"", - сказав президент.

Порошенко назвав маренням заяви російського колеги про "російський Крим".

Джерело: Gazeta.ua

Порошенко: "Я не підпишу бюджет зі скасованими стипендіями"

Президент Петро Порошенко заявляє, що не допустить скасування стипендій студентам.

Про це він заявив під час щорічного послання до Верховної ради.

"Я не пропущу бюджет на наступний рік, в якому буде скасування стипендій, скасування держфінансування навчання на магістратурі і інші експерименти", - заявив Порошенко.

Ці слова президента викликали оплески депутатів.

Джерело: Українська правда

Порошенко розповів про 3 складові успіху країни

Україні вкрай необхідні мир, безпека та реформи.

Про це сказав президент Петро Порошенко під час проголошення щорічного послання до парламенту.

"Наші духовні та моральні досягнення маємо доповнити матеріальними здобутками. Забезпечити підвищення добробуту кожного громадянина вільної України. Це - головне наше завдання. Для досягнення такої амбітної мети нам потрібні 3 складові: мир, безпека та реформи", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що безпека України залежить від Збройних сил та якісної роботи дипломатії.

Президент: "НАТО — наша мета, але в Альянсі теж нема консенсусу"

Вступ до Північноатлантичного Альянсу є стратегічною метою України, але всі кроки до членства мають бути виваженими.

Про це заявив презент України Петро Порошенко, виступаючи на відкритті сесії Верховної Ради 6 вересня.

За його словами, влада України буде поглиблювати співпрацю з країнами-членами Альянсу до "повного досягнення критеріїв членства".

"Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО. Цей дороговказ для нас непорушний, як Полярна зірка на зоряному небі. І важливо, що за 2,5 роки кількість прихильників вступу України значно зросла та вже істотно перевищує кількість противників", — сказав Порошенко.

"Але в цьому питанні все ще спостерігаються суттєві відмінності між різними макрорегіонами", — визнав президент.

"Слід також усвідомлювати, що в Альянсі теж нема консенсусу щодо членства України. Так, формально двері відкриті, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року. Але ці двері сенсорні — і можуть і зачинитися при надто різкому наближенні. Тому кожен наш крок має бути виваженим, наперед прорахованим — щоб не вийшло так, як із планом членства 8 років тому", — додав Порошенко.

Він наголосив, що "ті заходи, які ми здійснюємо тепер — насправді, значно більше, ніж проект ПДЧ 2008 року (Плану дій щодо членства)".

Джерело: УП

Порошенко: "Україна не може виділяти на армію більше ніж 3% ВВП"

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна поки не може дозволити собі фінансування армії в розмірі понад 3% ВВП, військове навантаження на бюджет і так дуже велике.

«Майже 3% ВВП на оборону — це багато в порівнянні з ледве не 1%, яким нехтували уряди ще в середині нульових років. Але занадто мало для країни, яка де-факто в стані війни. Але більше, на жаль, і це правда, ми собі дозволити не можемо. Військове навантаження на бюджет і соціальну сферу і так критично велике», — заявив Порошенко під час виступу з щорічним посланням у Верховній Раді України у вівторок в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що через це армія все ще потребує підтримки волонтерів.

Президент також закликав Верховну Раду проголосувати за закон про спецконфіскацію, який збільшить фінансування армії, зазначає «112 Україна».

Порошенко назвав ключовим питання національної єдності і політичної консолідації

Про це він заявив, виступаючи з щорічним посланням до Верховної Ради.

"В умовах, коли агресія Росії проти України все ще триває, а військова загроза зі Сходу є найскладнішим стратегічним викликом, питання національної єдності і політичної консолідації є питанням життя і смерті для нашої країни. Це, власне, головне, що я хотів би сьогодні сказати", - заявив президент.

Водночас Порошенко додав, що Україна поки не може дозволити собі фінансування армії в розмірі понад 3% ВВП.

"Майже 3% ВВП на оборону - це багато в порівнянні з 1%, яким нехтували уряди ще в середині нульових років. Але занадто мало для країни, яка де-факто в стані війни. Але більше, на жаль, і це правда, ми собі дозволити не можемо. Військове навантаження на бюджет і соціальну сферу і так критично велике", - сказав Глава держави.

Він додав, що через це армія все ще потребує підтримки волонтерів.

Президент України Петро Порошенко також заявив, що у складі угруповання російсько-терористичних військ на деяких територіях Донецької та Луганської областей - майже 38,5 тис. людей, понад 600 танків.

Джерело: День

Порошенко: "Допомога Заходу українській армії становила $1,5 млрд"

"Але загалом зрозуміло, що в обороні Україна повинна опиратися на себе".

Президент Петро Порошенко високо оцінив підтримку Збройних сил України західними партнерами і повідомив, що допомога українській армії становила понад 1,5 млрд доларів.

Про це він заявив під час свого щорічного послання до Верховної Ради.

"Зараз виконуються понад 40 імпортних контрактів на поставку українській армії різних засобів оборони на загальну суму 1,5 млрд доларів. Наші друзі передали бронетехніку, безпілотні апарати, засоби спостереження і зв'язку, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби. Кілька тижнів тому надійшла велика партія приладів нічного бачення і ще одна - на підході", - заявив Порошенко.

"Але загалом зрозуміло, що в обороні Україна повинна опиратися на себе, на свою армію", - додав президент.

Рада дозволила арештувати Чауса

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя надав згоду на затримання і арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.

Зазначене рішення було ухвалене сьогодні під час засідання комітету, повідомляє "РБК-Україна".

Таким чином за це рішення проголосувало 18 із 18 членів комітету. Сам суддя так і не прибув на засідання, втім направив туди свого адвоката.

"Судді було повідомлено у п'ятницю про те, що відбудеться засідання комітету, однак сьогодні прийшла відповідь з суду про те, що фізично йому не вдалося передати відповідне повідомлення, тому він, я так розумію, відсутній саме з цих причин", - наголосив очільник комітету Руслан Князевич.

Голова парламенту: «Основне завдання восени — сформувати бюджет»

Основне завдання для депутатів цієї осені — сформувати бюджет на 2017 рік.

Про це під час відкриття 5 сесії 8 скликання заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«В бюджеті на 2017 рік ми повинні використати всі можливості для соціального захисту українців. Але пріоритет — це оборона України», — заявив він.

У свої промові, Парубій відзначив, що «Верховна Рада сьогодні — парламент воюючої країни. І це має стати головним знаком діяльності».

Парубій: «Підконтрольні державі-агресору ЗМІ займаються дестабілізацією ситуації в Україні»

Росія створила і фінансує в Україні цілу мережу в тому числі інформаційних каналів, які дискредитують українські ЗСУ.

Про це під час виступу у Раді заявив голова ВРУ Андрій Парубій.

"Ворог сьогодні постановив головну мету - внутрішня дестабілізація України. (...) Ми маємо пам'ятати уроки історичної пам'яті", - заявив голова Ради.

За його словами, майже всі "наші поразки були пов'язані з внутрішніми чварами".

"Атака також іде на інформаційному фронті. Для цього Росія створила і фінансує в Україні цілу мережу в тому числі інформаційних каналів, спрямованих на дестабілізацію всередині країни. Підконтрольні державі-агресору і їх громадянам деякі ЗМІ займаються свідомою дискредитацію, як українських ЗСУ, так в цілому української політичної системи", - наголосив Парубій.

Верховна Рада поновила роботу після канікул

Депутати розглянуть питання недоторканності судді Миколи Чауса.

У Верховній Раді України у вівторок, 6 вересня, відкрилася п'ята сесія восьмого скликання. Депутати, зокрема, розглянуть питання недоторканності судді Миколи Чауса та закон про спецпконфіскацію майна і грошей, вкрадених режимом Януковича. Про це свідчить порядок денний парламенту.

Також на засіданні заплановане щорічне послання Президента України до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище держави.

Крім того, Верховна Рада розгляне проект постанови про надання згоди на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса; питання затвердження порядку денного п'ятої сесії ВР; законопроект про внесення змін до Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення.

Також парламенту сьогодні запропоновано достроково припинити повноваження народного депутата України Дмитра Сторожука у зв'язку з його заявою.

У другому читанні нардепи розглянуть ряд проектів законів щодо правоохоронної діяльності, зокрема, про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо удосконалення порядку застосування до засуджених заходів заохочення та стягнення; про гуманізацію порядку і умов виконання покарань.

Для повторного розгляду нардепам запропоновано доопрацьований Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами".

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини