Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На матчі Євро «кадра» поїде потягами?

«Добре рішення», вважають у Польському футбольному союзі

Потягом на матчі добиратися довше, ніж літаком, – зате не треба проходити реєстрацію на летовищі. Фото Bildagentur-online
Потягом на матчі добиратися довше, ніж літаком, – зате не треба проходити реєстрацію на летовищі. Фото Bildagentur-online

Футбольна збірна Польщі добиратиметься на матчі групового етапу Євро-2024 потягами. Про це в ефірі TVP Sport розповів секретар Польського футбольного союзу (PZPN) Лукаш Ваховський.

Економія коштів? Боротьба за чисте довкілля, яке забруд­нюють реактивні літаки? Ні - просто «біло-червоним» може бути так зручніше.

На груповому етапі фінально­го турніру Євро-2024, який цьо­го літа відбудеться у Німеччині (із 14 червня по 14 липня), збір­на Польщі гратиме зі збірними Нідерландів, Австрії і Франції. Ці поєдинки пройдуть у Гамбурзі й Дортмунді, які розташовані при­близно на однаковій відстані від Ганновера, де під час Євро базу­ватиметься «кадра», і у Берліні, який від Ганновера трохи далі.

«Розглядаємо сценарій, за якого на матчі групового етапу Євро-2024 їздитимемо потяга­ми, — розповів секретар PZPN Лукаш Ваховський у телепро­грамі „Спортивний вечір“. — За­лізнична мережа в Німеччині розвинена дуже добре. Раніше ми кілька разів їздили німець­кою залізницею, і це здається хорошим рішенням».

Скільки часу добиратимуть­ся «біло-червоні з Ганновера до Гамбурга, Берліна й Дортмун­да? Кожна така поїздка трива­тиме плюс-мінус дві години (в один бік). Звичайно, це довше, ніж літаком, — зате футболісти й тренери будуть позбавлені не­обхідності проходити реєстра­цію на летовищі. А ця процеду­ра, крім того, що забирає час, буває досить марудною…

Чи зможе піти залізничним шляхом поляків футбольна збір­на України?

У Групі Е «синьо-жовті» 17 червня зіграють у Мюнхені зі збірною Румунії, 21 червня — у Дюссельдорфі зі збірною Сло­ваччини, і 24 червня — у Штут­ґарті зі збірною Бельгії.

Мюнхен і Штутґарт — це пів­денні землі ФРН, Баварія і Ба­ден-Вюртемберг, і між цими містами наша збірна легко мо­гла би подорожувати потягом. Але ось Дюссельдорф, що у землі Північний Рейн-Вестафія, розташований північніше, на за­ході Німеччини. Водночас від Штутґарта до Дюссельдорфа приблизно так само, як від Ган­новера до Берліна… У принципі, якби «синьо-жовті» на групово­му етапі базувалися десь у ра­йоні Штутґарта, то теоретично могли б, як і поляки, добиратися на свої матчі потягами.

Утім, тут треба враховувати не лише відстані, а й інші чинни­ки, зокрема безпекові.

Схожі новини