Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ще нам «смотрящих» тут не вистачало!»

Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив про спробу «відновлення системної контрабанди сигарет».

Кількадесят активістів протестували перед будівлею Закарпатської митниці проти призначення на посаду її заступника одіозної, як вважали мітингувальники, персони — Олександра Гаврилюка, митника з пункту пропуску в Іллічівську (Одещина). Активісти та керівництво Закарпаття вважають, що такі кадрові зміни в області відбуваються для налагодження нових каналів контрабанди.

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров 15 лютого підписав наказ про стажування Олександра Гаврилюка, як працівника Полтавської митниці, на посаді заступника начальника Закарпатської митниці. Копію такого наказу ми знайшли в Інтернеті. Першим про неприпустимість призначення Гаврилюка заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Цього митного функціонера часів Януковича звинувачують у налагодженні корупційних схем на Одещині. Проти нього неодноразово організовували акції протесту приватні підприємці, митні брокери, громадські активісти, — заявив Геннадій Москаль. — Призначенням Гаврилюка на Закарпатській митниці фактично хочуть відновити «інститут смотрящих». Його основне завдання — відновити системну конт­рабанду тютюнових виробів із України в Євросоюз через Закарпатську область. На сьогодні 20 фур із сигаретами зібрані в Києві і 10 у Львові, усі вони чекають призначення Гаврилюка й безперешкодного проїзду в країни ЄС. Я вже відправив урядову телеграму президенту України Петру Порошенку, прем’єр-міністру Арсенію Яценюку, міністру фінансів Наталії Яресько та голові Державної фіскальної служби Роману Насірову — з проханням скасувати це призначення. Не допущу Гаврилюка до роботи на Закарпатті. Ще нам усяких «смотрящих» тут не вистачало!

Із відкритих джерел дізнаємося, що Олександр Гаврилюк ще з часів президентства Вік­тора Януковича очолював Одеський митний пост «Бонд». Цей підрозділ уже більше року перебуває у центрі скандалів та махінацій з переправкою брендового одягу під ширмою китайського чи турецького ширвжитку. Гаврилюка змогли звідти посунути лише після звернення голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі.

Схожі новини