Передплата 2024 «Добра кухня»

Coca-Cola офіційно вибачилася за публікацію мапи РФ з окупованим Кримом

  • 05.01.2016, 20:27
  • 6 674

6 cічня у Посольстві України в США відбулася зустріч з керівником вашингтонського офісу Coca-Cola Кейт Ірвін, в ході якої вона принесла офіційні вибачення.

Про це повідомляється на сайті Посольства України в США.

"Кейт Ірвін передала листа від старшого віце-президента компанії Coca-Cola Клайда Таггла на ім’я Посла України в США Валерія Чалого з вибаченням за зазначену публікацію, зміст якої було підготовлено незалежним агентством без відома та погодження Coca-Cola, але за яку вона бере на себе повну відповідальність. Наголошується, що компанія негайно видалила згадану публікацію, як тільки отримала інформацію про цю ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Фото: usa.mfa.gov.ua
Фото: usa.mfa.gov.ua

Як зазначили в посольстві, Кейт Ірвін підкреслила, що "компанія Coca-Cola, яка є одним із великих платників податків в Україні, націлена продовжувати активну роботу на українському ринку, який є дуже важливим для компанії, та бути дієвим партнером у реалізації низки соціальних проектів".

Українська Coca-Cola прокоментувала публікацію карти з російський Кримом

Українське представництво компанії Coca-Cola перепросило за "непорозуміння" через публікацію карти Росії, на якій Крим був вказаний територією цієї країни.

Про це йдеться в офіційному коментарі компанії, надісланому "Українській правді".

"Перепрошуємо за непорозуміння. Ми не підтримуємо жодних політичних рухів і партій. Наша задача — виробництво високоякісних напоїв. Ми працюємо заради миру та дотримуємось норм міжнародного права", — сказано у повідомленні.

"Ми зв'язалися з агентством, що здійснювало роботи по створенню контенту, його розміщенню і модерації офіційних соціальних спільнот. Було прийнято рішення видалити цей пост, хоча, як задумувалось, картинка не претендувала на географічну точність, вона була сприйнята інакше і викликала дискусію", — додали в компанії.

На сайті Pepsi слідом за Coca-Cola теж позначили Крим «російським»

На схематичній карті виробничих потужностей, опублікованій на сайті Pepsi, анексований півострів Крим включений до складу Росії.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив журналіст Максим Щербина:«Зрада і лукавство брендів всюдисущі, і одним #BanCocaCola Україні явно не обійтися. Доведеться відмовитися від усієї шипучою гидоти відразу».

Посольство України нагадало "Coca-Cola" й США, що Крим анексовано

Посольство України в США висловило занепокоєння компанії "Coca-Cola" та Держдепартаменту США у зв'язку з публікацією російським представництвом "Coca-Cola" мапи Російської Федерації з анексованим Кримом.

Про це повідомляється 5 січня на сайті посольства й сторінці у Facebook.

"Посольство України в США довело занепокоєння до (відома) компанії "Coca-Cola" та Державного департаменту США у зв’язку з появою у ЗМІ інформації про публікацію в одній з соціальних мереж російським представництвом "Coca-Cola" карти Росії з окупованим Кримом", - сказано у повідомленні.

"Посольство наголосило, що дії "Coca-Cola" прямо суперечать офіційній позиції Сполучених Штатів щодо незаконної окупації Криму, який є невід’ємною частиною України, та закликало компанію невідкладно виправити помилку", - інформує посольство України в Сполучених Штатах Америки.

Українці оголосили бойкот Coca-Cola через скандальну карту із Кримом

Українці висловили своє обурення з приводу скандальної карти з Кримом та оголосили бойкот Coca-Cola. Соціальні мережі вибухнули хвилею « #‎BanCocaCola‬».

Мустафа Наєм написав на своїй сторінці у Фейсбук:

«Компания Coca-Cola принесла извинения за публикацию карты России, на которой отсутствует Крым, Калининградская область и Курильские острова.

"Мы приносим искренние извинения за сложившуюся ситуацию. Карта исправлена! Надеемся на ваше понимание", - написала компания, вернув Крымский полуостров в состав Российской Федерации.

Предлагаю гражданам Украины в ответ вернуть компанию Coca-Cola на землю и отказаться от покупки продуктов компании, заодно напомнив, что ни в одной стране мира, в том числе, на родине Coca-Cola (США) Крым не признается территорией России, события на полуострове называются оккупацией, в связи с чем к РФ применяются экономические санкции.

Помимо этого хотелось бы узнать, что думает об этом извинении руководство украинского представительства компании.

Для справки. В портфеле украинского отделения компании находятся следующие продукты и бренды:

- Burn; - Coca-Cola; - Fanta; - Sprite; - BonAqua; - Nestea; - соки Rich, BotaniQ и «Добрий»; - Schweppes.

Лично я не стану больше покупать эту продукцию и призываю к этому всех здравомыслящих сограждан, в том числе, своих друзей и подписчиков.

Потеря небольшая, замену можно найти. А вот унижать целую страну, понесшую тысячные потери, и при этом работать на ее рынке, мне кажется как минимум странным.

Просто смотрите этикету) и сделайте репост,э с хештегов #BanCocaCola, если поддерживаете».

Схожі новини