Передплата 2024 «Добрий господар»

Президентка Грузії висловилася щодо закону про іноагентів

  • 04.05.2024, 13:55
  • 424

Проблема не лише у «російському» законі, а й у «російському» уряді

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Фото із сайту Еспресо
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Фото із сайту Еспресо

Про це заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

«Влада намагається зобразити партнерів Грузії агентами революції, оскільки вважає, що вони намагаються їх повалити. Але вони мовчать про рф, ніби це наш новий друг. Тож „російський“ закон — не єдина проблема, проблема — в „російському“ уряді, який веде цю країну в Росію», — наголосила вона.

Зурабішвілі зауважила, що насправді переважна більшість громадян Грузії проти такої політики. Однак, за її словами, керівна партія «Грузинська мрія» вже ухвалила кілька спірних законів, зокрема — закон, «який робить Грузію офшорною зоною для російських олігархів, які потрапили під санкції».

Як відомо, 1 травня парламент Грузії ухвалив законопроєкт про «іноагентів» у другому читанні. На вулицях Тбілісі знову розпочалися сутички між активістами та МВС.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала грузинів зробити вибір між Європою та рф, коментуючи скандальний закон про «іноагентів».

4 травня стало відомо, що у Тбілісі відновилися протести проти ухвалення закону «Про прозорість іноземного впливу», акції відбуваються у двох місцях в столиці Грузії.

Схожі новини