Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ВР виступив віце-президент США Джо Байден

  • 08.12.2015, 13:00
  • 3 197

Це перший виступ віце-президента США з трибуни ВР. Джо Байден оголосив позицію США відносно окупації Криму та війни на Сході України. Також політик торкнувся теми реструктуризації боргів України.

Під час виступу Байден повідомив, що США ніколи не визнають намагання Росії поділити світ на сфери впливу.

"Ми не визнаємо намагання жодної країни поділити світ на сфери впливу", — наголосив Байден та у цьому зв'язку продовжив: "США ніколи, ніколи, ніколи! Не визнають незаконну окупацію Росією частини території України!".

Повний виступ віце-президент США Байдена.

Байден закликав українців не змарнувати можливість побудувати краще майбутнє.

"Я завжди буду говорити про Україну", - заявив Байден.

Як зазначив віце-президент США, він перебуває під великим вражанням після спілкування з учасниками Революції Гідності.

Байден звернув увагу на слова пораненого під час Майдану поета, який сказав: "Люди, які не протестують проти несправедливості, не мають майбутнього".

Він згадав людей, налаштованих будувати майбутнє України, "готових говорити про те, що вони можуть дати Україні, а не Україна їм".

Як сказав Байден, що у своїх розмовах в різних країнах світу він хоче згадувати про демократичну Конституцію України та органи влади, які вільно обираються в Україні.

"Я завжди буду говорити про вашу мужність. Я завжди буду говорити про те, що від вас усіх залежить... Що це є ваш останній момент, ваш час, і, будь ласка, заради нас, заради всіх - не змарнуйте цей час, не втратьте цю можливість, побудуйте краще майбутнє для народу України", - закликав Байден.

Також Байден пояснив, чому зміни до Конституції не є підривом суверенітету України.

За словами віце-президента США, реформи судової системи і децентралізація, мета якої - використання кращої європейської практики, не є відмовою від демократичних принципів. А зміни до Конституції України не є підривом суверенітету.

Він сказав: “Конституційні реформи, які включають реформу судової системи та децентралізацію, що має на меті використання найкращої європейської практики, не є відмовою від демократичних принципів, це не є підривом суверенітету”.

“Це дуже важливо для майбутнього України у Європі”, - наголосив він.

За його словами, схожа ситуація була в США.

Байден зауважив: “Важливо, щоб були автономні, незалежні штати, які вирішують свої власні проблеми, які визначають свою власну освітню систему, уряд в рамках об'єднаної Конституції”.

Байден знову вимагав, щоб Путін відвів зброю з Донбасу.

Віце-президент США Джо Байден ще раз звернувся з вимогою до президента Росії Володимира Путіна щодо відведення озброєння і військового контингенту зі сходу України.

«Треба відвести важке озброєння. Росія має натиснути на сепаратистів, щоб провести нормальні вибори на території України. Російські військові мають повернутися додому. Українська територія має повернутися Україні. Росія має виконати всі забов'язання за Мінськими домовленностями. Вся зброя має бути вилучена», - сказав Байден.

Також він підкреслив, що "заручники, яких тримає Росія та її маріонетки і підконтрольні сили, повинні бути звільнені".

Крім того, за словами Байдена, "російські військові повинні повернутися додому. Українська частина кордону повинна бути повернута під контроль України".

У зв'язку з цим він звернув увагу, що Україна також повинна виконувати свою частину зобов'язань за Мінськими угодами. "Це включає надання амністії особам, які не скоїли тяжких злочинів, що передбачають вищу міру покарання", - сказав Байден.

"Ми сказали усім, що подальші прояви затягування (виконання Мінських угод) недопустимі", - заявив Байден.

Говорячи про проведення виборів на Донбасі, віце-президент США наголосив на важливості "забезпечення вільного й повного доступу для ЗМІ та українських політичних партій, які повинні мати право конкурувати на виборах".

Окрім того, він звернув увагу, що повинна бути забезпечена повна і безперешкодна можливість для роботи спостерігачів ОБСЄ щодо спостереження за виборами. "Переселенцям з Донбасу, які живуть в інших місцях, повинні бути надані права для участі у виборах. Уся зброя повинна бути вилучена і передана під контроль ОБСЄ", - сказав Байден.

Байден наголосив, що Сполучені Штати Америки ніколи не визнають незаконну анексію Криму Росією.

"У 21 столітті країни не можуть, і не можемо їм дозволити, перекроювати політику силою. В цьому і є основні правила. Росія порушили ці правила і продовжує порушувати їх. Сьогодні Росія окупувала незалежну українську територію. Я хочу чітко сказати, Сполучені Штати Америки ніколи не визнають спроби Росії анексувати Крим!" - емоційно заявив американський віце-президент під гучні оплески присутніх.

Він наголосив, що таким діям немає жодних виправдань. "І Росія продовжує перекидати свої війська, своїх бандитів, найманців через кордон. Російські танки, ракети - все це наповнює Донбас. Усі ці сепаратисти - організовані Москвою і якими керує Москва!" - підкреслив Байден.

Віце-президент запевнив, що США продовжать стояти поруч з Україною у її протистоянні агресії Росії, а також сприяють у залученні підтримки Україні з боку усього світу.

"Цілий світ спостерігає за вами. Вони спостерігають за вами тому, що вони сподіваються, що ваш успіх у вашій боротьбі проти невмолимої, безжалісної агресії Кремля матиме наслідки для них", - наголосив Байден.

Байден: «Ви не знайдете жодну демократію, де процвітає корупція».

Віце-президент США Джо Байден вважає, що в світі немає жодної демократичної країни, де процвітає корупція.

"Я ніколи не розказую людям з інших країн, що вони повинні робити, але ви не можете знайти жодної демократії у світі, де ракова пухлина корупції процвітає. Ви не можете знайти ні одну таку країну", — сказав він.

Байден, зокрема, закликав провести судову реформу, щоб мати змогу притягнути до відповідальності винних, і щоб вищі чиновники відділяли свої інтереси від державних.

Він додав, що і олігархи, і не олігархи мають сплачувати податки, діяти за одними правилами, не вдаватися до тиску на суддів.

Байден повторив, що США й надалі будуть збільшувати свою фінансову допомогу Україні для здійснення необхідних реформ.

Байден закликав владу України виконати вимоги Революції Гідності.

Віце-президент США Джозеф Байден закликав президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і Верховну Раду виконати вимоги Революції гідності.

Віце-президент США зазначив, що після Революції гідності Україна отримала другий шанс на свободу і побудову кращого майбутнього.

"Чесно кажучи, це зараз стало вашим обов'язком. Перед вами стоїть історична можливість, щоб вас запам'ятали, щоб ви залишилися в історії як Рада, яка після багатьох років створена на відстоюванні свободи, чого так хотіли і чекали українці", - наголосив Байден.

У зв'язку з цим він заявив, що це спільна відповідальність як президента, уряду і прем'єр-міністра, так і всіх депутатів Верховної Ради.

"Для того, щоб все, що сталося під час Революції гідності стало реальністю", - наголосив Байден.

Байден: "США чинитимуть тиск на Росію, поки Москва не виконає Мінські угоди".

США і Європа продовжуватимуть чинити тиск на Росію, до того часу поки Москва не виконає свої зобов'язання в рамках Мінських угод.

"Хоча і досягнуто деякого прогресу у деескалації насильства, не можна зняти санкції доти, поки Росія не виконає всі свої зобов'язання", - заявив він.

За словами Байдена, росіяни "не розуміють чітко, що робить Путін".

"Саме тому він так багато часу ховається від своїх людей", - додав віце-президент СЩА.

Байден наголосив: важке озброєння мають відвести від лінії фронту.

"Допоки існує російська агресія, доти ціна, яку Москва платить, продовжуватиме зростати", - наголосив він.

"Росія має натиснути на сеператистів, щоб провести вибори згідно українського законодавства", - також заявив Байден.

За його словами, Україна має повернути контроль над кордоном, а російській війська "повернутися додому".

Байден: «Агресори повинні зрозуміти, що всі народи мають право на суверенітет».

"Ми не будемо визнавати жодної країни, яка захоче показати, що вона є сферою впливу. Ми взагалі кажемо, що усі народи мають право на власний суверенітет. Все! На цьому крапка!", - наголосив Байден.

Як зазначив віце-президент США, "надзвичайно важливо, щоб агресори по всьому світу зрозуміли, що вони не можуть змусити за допомогою використання танків, використання зброї, погасити мрії і бажання народу".

Байден нагадав депутатам про провал реформ після Помаранчевої революції.

Після Помаранчевої революції українські лідери не спромоглися виконати обіцянок щодо демократичних реформ.

Про це виступаючи у Верховній Раді заявив віце-президент США Джо Байден.

Він зазначив, що зараз ставки українського народу дуже високі, очікування ще вищі. Віце-президент нагадав, що Україна вже була в подібній ситуації.

Як зазначив Байден, на Заході всі пам’ятають Помаранчеву революцію.

"Українські лідери (після Помаранчевої революції - ред.) не спромоглися у виконанні демократичної революції. Ми бачили як реформи, які впроваджувалися, згортали. Ми бачили, як олігархи, усунуті від влади, поверталися", - сказав Байден.

Також віце-президент США Джо Байден під час свого виступу у Верховній Раді зачитав "Заповіт" Тараса Шевченка.

Джерело: Українська правда, Gazeta.ua, Укрінформ, УНІАН, Тиждень.ua.

Схожі новини