Передплата 2024 ВЗ

Бігла через дорогу, у ДТП пошкодила ногу…

Учасник пригоди залишив поранену козулю без допомоги, а от сторонній хлопчина мимо не проїхав

Усе найстрашніше для цієї козулі уже позаду.
Усе найстрашніше для цієї козулі уже позаду.

Рік, що минає, був напруженим для волонтерів «Домівки Врятованих Тварин», що у Львові. Дуже часто їм доводилося працювати в екстремальному режимі. Чого лише варта операція з порятунку братів наших менших на Херсонщині, яка постраждала від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Не бракувало роботи цим природоохоронцям і на Львівщині. Майже кож­ні кілька днів вони змушені приходити на допомогу зві­рятам, які потрапили у біду. Ось як у цьому випадку.

У поліцію подзвонив молодий водій Андрій: на узбіччі траси Київ-Чоп він побачив поранену козулю. Видно, перебігала дорогу і потрапила під чиїсь коле­са (водій з місця ДТП втік). Тваринка лежала напівпри­томною. Добре, що не за­гинула.

Поліцейські, які прибули па виклик, не розгубилися: привезли покалічену сарну у «Домівку Врятованих Тва­рин». Там козулю обстежи­ли, обробили її рани, дали знеболювальне, вклали у тепле спокійне місце, щоби прийшла до тями. А коли їй стало легше, піднялася на ноги, відвезли небогу до великого притулку, у напів­природний вольєр. Пізні­ше, коли її життю вже ніщо не загрожуватиме, відпус­тять до лісу. У рідній сти­хії козуля почуватиметься краще. І, думається, буде надалі обачнішою.

Схожі новини