Передплата 2024 «Добра кухня»

Криворізький виборчком оголосив мером Вілкула

  • 18.11.2015, 10:00
  • 4 787

Міська виборча комісія Кривого Рогу завершила засідання щодо підсумків другого туру виборів на посаду міського голови.

Комісія проголосувала за новий депутатський корпус, призначила сесію на 9:00 ранку 18 листопада і затвердила Вілкула новообраним мером Кривого Рогу, повідомляє Громадське ТБ.

«Відповідно, вони можуть збиратися на сесію міськради та ухвалювати там свої рішення, наприклад, призначення міського голови», — прокоментував дії комісії народний депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Ярослав Маркевич.

ТВК Кривого Рогу розпочала засідання всіх членів комісії ще 17 листопада. Приводом послужили скарги від представника «Самопомочі» Милобога на зафіксовані фальсифікації під час виборчого процесу на посаду міського голови.

Члени ТВК розглянули скарги, але не взяли їх до уваги, аргументуючи відсутністю достатніх доказів фальсифікацій. На їхню думку, про ці факти заявили лише представники «Самопомочі». Ніхто з присутніх спостерігачів за виборчим процесом, у тому числі журналісти, не бачили фальсифікацій.

Таким чином, о 6:34 ранку на розгляд ТВК головою комісії було піднято питання про визнання Вілкула переможцем другого туру виборів на посаду мера Кривого Рогу. Майже всі члени комісії проголосували «за» це рішення. «Проти» висловилися лише представники «Самопомочі», «РПЛ», «Солідарності» і «

Відродження». А партія «УКРОП» утрималася від голосування. Більшість членів ТВК визнали Вілкула новим міським головою Кривого Рогу.

На дільниці поки немає кворуму для перерахунку голосів

У Кривому Розі, де мером може стати Юрій Вілкул із "Опозиційного блоку", поки немає кворуму для перерахунку на одній із проблемних дільниць.

Про це пише депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко у Facebook близько 9:30 у середу.

"Уночі було задоволено тільки одну скаргу щодо фальсифікацій (інші розглянуть сьогодні о 16:00)", - зазначає він.

"Перерахунок голосів призначено на 8:00. Перерахування поки немає (немає кворуму)", - повідомляє Семенченко.

"Натомість починається перша сесія міськради Кривого Рогу, на якій збираються "коронувати" Вілкула. Не розглянувши скарги, не дочекавшись перерахунку", - наголошує він.

Депутат зазначає, що "жителі Кривого Рогу вийшли, щоб сказати "ні" "русскому міру" і українській корупції в Кривому Розі".

У Кривому Розі ТВК дозволила перерахувати лише 1 дільницю, а 21 скаргу відхилили

Про це повідомив народний депутат від «Самопомочі» Ярослав Маркевич у Facebook у середу зранку.

«Виборча комісія відмовилася розглянути скарги, а потім установити результати виборів. І одразу приступила до реєстрації депутатів (нагадаю переможцем у мерських перегонах вони раніше визнали Вілкула). Тому на першу годину ночі в Кривого Рогу (на думку виборчої комісії) є законно вибраний мер і депутати»,— написав він.

«Ця ж комісія (не відходячи від каси) одразу призначає засідання міської ради на 9 ранку 18 листопада. Тобто на сьогодні. І тільки потім приступає до розгляду скарг»,— додає депутат.

За його словами, ТВК вирішила «задобрити» або відволікти проукраїнську громадськість — і дозволила зробити перерахунок голосів на одній виборчій дільниці.

«Інші скарги (21 штука) — відмовити. Відмовити не складно, бо в комісії ЗА Вілкула — 12 із 18 членів комісії. Разом голосують ОПО (блок), БЮТ, БПП, НФ, РПЛ»,— наголосив Маркевич.

О 10 ранку буде засідати нова міська рада.

«Солідарність, Народний Фронт, „Батьківщина“ й Радикальна партія (які у міській комісії голосували ЗА Вілкула) повинні будуть пояснити, кого саме вони представляють у міськраді»,— написав член «Самопомочі».

«Cьогодні Вілкула можуть привести до присяги»,— пише з цього приводу «Самопоміч» у Твіттері.

Раніше повідомлялося, що «Самопоміч» оскаржить кінцевий протокол Криворізької комісії про визнання Юрія Вілкула переможцем, якщо комісія не скасує відповідне рішення.

Джерело: Українська правда

У Кривому Розі правоохоронці намагалися розігнати мітинг під будівлею мерії

Люди налаштовані стояти до ранку.

Працівники Національної поліції намагалася розігнати мітинг у Кривому Розі.

"Міліція в шоломах та бронежилетах намагалася розігнати мітинг. Але потім силовиків знову завели до внутрішнього двору. Учасники протесту скандують "Вілкул геть!". На акції вже з'явилися барабани. Люди налаштовані стояти до ранку", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що частина людей разом з депутатами намагалася потрапити всередину міськвиконкомому, біля якого й відбувається мітинг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кривому Розі під будівлею мерії зібрався кількатисячний мітинг.

Читайте також: За фактами фальсифікацій на виборах у Кривому Розі відкрито кримінальне провадження

Як повідомлялося, територіальна виборча комісія оприлюднила імена переможців перегонів за крісла голів міст у другому турі. Згідно з повідомленням, мером Кривого Рогу обрано Юрія Вілкула. Свого опонента він обігнав на 752 голоси.

Згодом стало відомо, що в Кривому Розі активісти вимагають переобрання виборчкому та скасування рішення про визнання Вілкула переможцем виборів. В іншому разі погрожують масштабними акціями громадянської непокори.

Місцева партійна організація БПП спочатку визнала результат виборів у Кривому Розі, однак згодом відкликала заяву.

Тисячі криворіжців захищають від фальсифікацій своє волевиявлення.

У Кривому Розі перед будівлею мерії зібрався велелюдний мітинг.

Відео з місця події оприлюднив у Facebook активіст Віктор Коваленко.

«Мітинг перед мерією і міськвиборчкомом міста Кривий Ріг за кандидата в мери від "Самопомочі" Юрія Милобога увечері 17 листопада 2015 року. Тисячі криворіжців захищають від фальсифікацій своє волевиявлення під час 2-го туру виборів міського голови. Продовжую на місці слідкувати за розвитком подій», - повідомив очевидець.

Нагадаємо, територіальна виборча комісія оприлюднила імена переможців перегонів за крісла голів міст у другому турі. Згідно з повідомленням, мером Кривого Рогу обрано Юрія Вілкула. Свого опонента він обігнав на 752 голоси.

Згодом стало відомо, що в Кривому Розі активісти вимагають переобрання виборчкому та скасування рішення про визнання Вілкула переможцем виборів. В іншому разі погрожують масштабними акціями громадянської непокори.

Місцева партійна організація БПП спочатку визнала результат виборів у Кривому Розі, однак згодом відкликала заяву.

В будівлі ТВК стався конфлікт. На четвер скликають мітинг "за" Вілкула

Конфлікт стався у будівлі, де розташована територіальна виборча комісія, яка має розглянути скаргу кандидата у мери Кривого Рогу від "Самопомочі" Юрія Милобога.

Про це повідомив Олексій Мітасов — помічник депутата БПП Єгора Фірсова.

Членів ТВК звинувачують у тому, що вони тягнуть час, аби представники "Самопомочі" не змогли оскаржити результати виборів.

Водночас Милобог заявляє, що вимагатиме перерахунку голосів на Інгулецькій районній ТВК, де переміг чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Тим часом більше трьох тисяч мешканців міста вийшли на акцію проти визнання Юрія Вілкула міським головою.

Учасники протесту скандують "Вілкула геть".

За повідомленням джерел "Української правди", "Метінвест Холдинг" скликає на четвер мітинг на підтримку Вілкула.

Як відомо, міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині.

Таким чином на оскарження результатів виборів у суді у представників "Самопомочі" залишалося не більше 6 годин.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Семен Семенченко пише у соціальній мережі Фейсбук: «Второй час идет противостояние жителей Кривого Рога и коррумпированной системой, созданной за годы правления регионалов. На площади перед горисполкомом собрался многотысячный митинг. Люди пришли со всех районов города, что бы защитить свой выбор, что бы заставить избирательную комиссию действовать по закону, услышать людей и пересчитать голоса на тех участках, где была фальсификация. Члены избиркома получали команды по телефону от своих политических боссов и пытались затягивать заседание, надеясь, что люди устанут и разойдутся. Я был вынужден снять жалюзи с окон, что бы они посмотрели в глаза людям "с той стороны". Хочу поблагодарить жителей Кривого Рога за проявленную мудрость, интеллигентность и, главное-терпение. На вас смотрит вся Украина. Мы - победим! П.С. Банду-геть. Продолжение следует.»

Вілкул збирається складати присягу, а Милобог скликає криворізький майдан...

Криворізька "Батьківщина" замінить своїх членів ТВК, що голосували за визнання перемоги Вілкула.

Криворізька міська організація партії ВО "Батьківщина" вирішила замінити своїх представників до міської виборчої комісії, які голосували за визнання перемоги на виборах мера чинного голови міста Юрія Вілкула ("Опозиційний блок").

Про це йдеться в заяві Криворізької міськорганізації "Батьківщини".

"ВО "Батьківщина" підтримує загальну позицію демократичних сил Криворіжжя і буде боротися за визначення справедливого результату волевиявлення виборців. Ми проти фальсифікацій", - йдеться у ньому.

У той же час зазначається, що партія замінить своїх представників у міськвиборчкомі.

"У нас немає претензій до наших представників у територіальній комісії. Але для отримання чистоти справедливих результатів голосування 15 листопада 2015 року, непотрібних спекуляцій, дестабілізації ситуації в місті ми вносимо пропозиції на територіальну комісію з виборів мера Кривого Рогу на заміну членів комісії за нашою квотою", - заявили в "Батьківщині".

У Кривому Розі готують Майдан через фальсифікації

Міська виборча комісія Кривого Рогу не збирається розглядати скарги штабу кандидата в мери Юрія Милобога.

Про це на своїй сторінці Facebook написав депутат Єгор Фірсов.

"У Кривому Розі збирається ТВК, яка і далі здебільшого складається з орків. Демократи так і не зробили замін. Збираються не для того щоб розглянути скарги штабу Милобога, а для того, щоб привести до присяги депутатів", - повідомив він.

"Депутати потрібні для якнайшвидшої легітимізації Вілкула (Юрій Вілкул, кандидат від Опоблоку, діючий мер - УП). Це незаконний механізм, навіть зібравши 2\1 депутатів, що не опублікував підсумки виборів у ЗМІ, вони не можуть зробити Вілкула мером. Але намагатися будуть", - зазначив він.

"Перешкодити їм можуть тільки люди, до 18.00 у Кривому Розі буде майдан! Будуть шини!" - попередив Фірсов.

Раніше в понеділок після звинувачень, представники Народного Фронту в міської комісії Кривого Рогу голосують в унісон з Оппоблоком, НФ прийняв рішення замінити їх.

У ЦВК визнали, що отримали відповідне подання. Але заявили, що мають п'ять днів для його розгляду. Станом на 17 годин, інформації про проведення засідання ЦВК не надходило.

О 16:30 надійшла інформація про мінування будівлі міськвиконкому, де засідає міська виборча комісія. Всіх присутніх попросили залишити будівлю.

Станом на 17:19 біля комісії зібралися люди. Крім того, повідомляють, що в будівлі міськради ще з дня перебувають "тітушки".

Як відомо, місцевий міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині. Таким чином на оскарження результатів виборів у суді кандидату від "Самопомочі" залишиться не більше 6 годин.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Представники кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога заявили, що вимагатимуть скасування результатів виборів на дільницях, щодо яких є скарги.

Джерело: Українська правда

Садовий: "Битва за Кривий Ріг триває"

Готуємо подання до суду. На допомогу команді Юрія Милобога, якого громада Кривого Рогу вибрала своїм мером, виїхала серйозна група підтримки. Дякую всім, хто на місці зараз б’ється за результат.

О другій ночі спілкувався з Президентом і поінформував про явну фальсифікацію виборів на користь кандидата від «Опоблоку».

Відбувся вкид голосів на спецдільницях, де зафіксована аномальна явка та аномальна підтримка Вілкула-старшого. Зможемо це доказати.

Звертаюсь до усіх демократичних партій об’єднати зараз свої зусилля для захисту результатів справжнього народного волевиявлення в Кривому Розі.

З нами правда. Ми переможемо!

Джерело: прес-служба ЛМР

У Кривому Розi з'явились незрозумiлi вантажiвки

За даними народного депутата Семена Семенченка, у Кривому Розі колишні регіонали планують звозити людей на підтримку Юрія Вілкула, якого ЦВК визнала новообраним мером міста.

Про це Семенченко написав на своїй сторінці у Facebook.

Активісти з Ігульца (район у Кривому Розі — "24") повідомляють що регіоналами підготовлені кілька автобусів на сьогоднішній вечір. Ведеться агітація серед мешканців та працівників підприємств на тему "увечері захистити виконком". Цікаво чи дійде справа до автобусів Ростов-Кривий Ріг та Краснодар-Кривий Ріг", — написав нардеп.

Крім цього, за його словами, у різних місцях навколо будівлі виконкому у місті паркуються порожні КАМАЗи.

"Очевидно будуватимуть "Китайську стіну" навколо будівлі", — додав Семенченко.

Нардепи домоглись вiдкриття провадження за фактами фальсифiкацiй у Кривому Розi

Нардепи від "Народного фронту" Андрій Левус та Сергій Висоцький домоглись реєстрації заяви і відкриття кримінального провадження за фактами фальсифікацій на виборах міського голови у Кривому Розі.

Про це у своєму блозі на "Українські правді" написав нардеп Євген Фірсов.

"За допомогою народних депутатів Левуса і Висоцького вже зареєстровано заяву і відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій на дільницях у Кривому Розі. Будемо боротися", — зазначив він.

За словами Фірсова, деякі члени територіальної виборчої комісії, швидше за все, "продали свої квоти", тож він запропонував усім демократичним силам, які входять у парламентську коаліцію (а також партіям УКРОП та "Відродження") замінити своїх представників у складі Криворізької ТВК.

Також нардеп вважає, що ТВК має зібратися вранці 17 листопада (наразі збори заплановані на 18:00), щоб переглянути своє рішення і розглянути скарги штабу Милобога.

БПП вiдкликала заяву щодо виборiв у Кривому Розi

БПП вирішив відкликати раніше опубліковану заяву про визнання виборів у Кривому Розі легітимними.

Про це повідомив лідер парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко, пише "Українська правда".

Як керівник фракції БПП я зв'язався з Костянтином Усовим, який очолює парторганізацію у Кривому Розі. Він пояснив, що ця заява, є передчасною та скасована парторганізацією з огляду на заяви про фальсифікації і ймовірні рішення щодо перерахунку голосів, — пояснив Луценко.

В свою чергу, Костянтин Усов виправдовується, що пост про визнання виборів у Кривому Розі готували активісти політсили.

"Пост у Facebook, який ведеться нашими партійними активістами, був написаний і підготовлений раніше від його опублікування", — сказав Усов.

Схожі новини