Передплата 2024 «Добра кухня»

Конгрес США хоче виділити Україні понад $ 500 млн допомоги

  • 04.06.2015, 12:43
  • 1 331

Американський Конгрес працює над законопроектом про фінансування Державного департаменту США для проведення внутрішніх і закордонних операцій

Документ пройшов затвердження у профільному підкомітеті Палати представників США, повідомляє Укрінформ.

"Я пишаюся тим, що ці дуже необхідні кошти, у разі їх виділення, підтримають українців і їх відповідь на російську агресію. Ці кошти будуть сприяти безпеці і стануть економічною підтримкою України", - заявив з цього приводу голова Комітету з питань асигнувань конгресмена Гал Роджерс.

У законопроекті, який визначає фінансування Держдепартаменту США в 2016 році на загальну суму $47,8 млрд, передбачена допомога Україні в розмірі не менше $524 млн. Втім, в тексті не говориться про те, що це може бути військова допомога, або ж летальна зброя.

У той же час, законопроект обмежує допомогу будь-якій країні, яка прийняла кроки на підтримку анексії Криму Росією.

Проект закону, зокрема, спрямовує кошти на програми антитерористичного характеру, миротворчі операції, програми нерозповсюдження зброї, контролю за обігом наркотиків. Крім того, передбачається фінансова підтримка безпеки американських посольств у різних країнах, глобальних програм з охорони здоров'я, а також виділення коштів на допомогу біженцям і розвиток демократії.

Схожі новини