Передплата 2024 ВЗ

Львів вшановує Героїв Небесної Сотні

  • 19.02.2015, 17:35
  • 1 139

З цієї нагоди у місті сьогодні відбулась тиха хода «Ми збережемо Віру» та флеш-моб. Завтра відбудеться акція «Свіча пам’яті», в неділю – екуменічна панахида та покладання квітів. Також вперше на місці поховань на Личаківському кладовищі (поле №67) буде піднято державний прапор України.

Сьогодні, в рамках вшанування пам’яті борців за волю та гідність України, відбулась тиха хода «Ми збережемо віру», яка розпочалась о 13.00 год. Під час ходи учнівська та студентська молодь організовано пройшла від Львівських університетів до площі перед пам’ятником Т. Шевченку (пр. Свободи). Відтак, збір студентів та учнівської молоді відбувся на площі перед ЛНУ ім.І.Франка та на площі перед НУ «Львівська політехніка». Далі колони попрямувала на пр Свободи. На площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся флеш-моб, учасники якого прикрасили конструкцію біля пам’ятника власноруч зробленими маками. Також відбулась екуменічна панахида.

«Ми сьогодні є свідками трагедії в Дебальцево. І коли ти бачиш це, коли ти спілкуєшся з хлопцями, які там на війні, комок стоїть в горлі і говорити дуже важко. Практично всі ви були рік тому активними учасниками Революції Гідності. Всі ми хотіли швидких змін. Ми не можемо зрозуміти, чому Бог дає такі складні випробування. Я оптиміст, але розумію, що перед нами дуже важка і складна дорога. І завтрашній день залежить від кожного з нас, від нашого бажання змінити себе насамперед, від мужності бути чесним, говорити правду, мати гідність. Це так легко сказати, але не завжди легко зробити.

У мене до вас всіх є одне побажання: щоб ви скоріше зростали, добре вчилися. Тому що в цій державі ми маємо шанс тільки з людьми при владі, які народилися вже в незалежній державі і не є інфіковані бацилою подвійних і потрійних стандартів, бацилою брехати людям. Ви потрібні нам, нам потрібні люди, які будуть чесно робити свою роботу і говорити правду. Вічна пам’ять всім нашим Героям Небесної Сотні, і просимо Бога, щоб Він рятував життя тих хлопців, які сьогодні у великій біді. Дякую всім вам. Слава Україні!» — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, завтра, 20 лютого, о 19.00 год. на площі перед пам’ятником Т. Шевченку (пр. Свободи) відбудеться акція «Свіча пам’яті». Учасники дійства з допомогою лампадок зі свічками викладуть форму Тризуба. В неділю о 15.00 год. на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №67 відбудеться екуменічна панахида та покладання квітів. Вперше на місці поховань буде піднято державний прапор України. Раніше з ініціативи об’єднання «Самопоміч» підняття та встановлення державного прапора відбулося на Янівському кладовищі біля Монументу Українському Січовому Стрілецтву та Личаківському кладовищі біля пам'ятника невідомому воїну УПА (Марсове поле).

Організовують заходи Львівська міська рада, Студентська рада Львова, спільно з громадськими організаціями та об`єднаннями, учнівською і студентською молоддю міста.

Схожі новини