Передплата 2024 «Добра кухня»

Родини Героїв Небесної Сотні прикрасять Меморіал пам’яті

  • 15.12.2023, 16:17
  • 805

Портрети полеглих оздоблять вінками та гірляндами із ялинкових гілок, а також калини, яку родини зберуть у власних садах напередодні

Родини плетуть Різдвяні хвойні віночки. Фото архівне, 2021 рік.
Родини плетуть Різдвяні хвойні віночки. Фото архівне, 2021 рік.

Захід розпочнеться об 12:00 17 грудня 2023 року у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука (пл.Ринок 9), де будуть виготовлятися хвойні віночки та гірлянди, з калиною та українською символікою, як символ пам’яті про своїх рідних, Героїв Небесної Сотні.

Прикрашання Різдвяними віночками портретів Героїв Небесної Сотні на Меморіалі розпочнеться о 16.00 год (час може змінитися через технічні питання).

«Йдеться не тільки про пам’ять до загиблих, а також про повагу до їхніх рідних, що вони не одні в своєму горі, і завжди можуть звернутися задля підтримки і розмови. Наближається 10 річниця тих страшних лютневих днів, і ми хочемо показати, що навіть через 50 років, ми пам’ятатимемо про подвиг Героїв», — зазначає Андріяна Дигдалович, директорка Музею Гідності у Львові.

«На Різдво заведено збиратися в родинному колі і святкувати з найближчими людьми. Однак, якщо у більшості в цей час різдвяний настрій, то для сімей, чиї рідні загинули, період свята найтяжчий. Адже нагадує про втрату, яку неможливо повернути», — акцентує Наталія Дигдалович, дружина Андрія Дигдаловича, Героя Небесної Сотні.

Акція вже стала традиційною, започаткована ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» у 2017 році у Львові. Тоді віночки везли до Києва, щоб прикрасити ними портрети рідних. З 2019 року, як у Львові з’явився Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, почали прикрашати його.

Схожі новини