Передплата 2024 ВЗ

МВФ: "Нова програма співпраці вимагатиме від України глибоких реформ"

  • 23.01.2015, 12:17
  • 1 083

Нова програма співпраці з МВФ дозволить Україні уникнути реструктуризації боргу, але потребує глибоких структурних реформ.

Нова програма співпраці України із її ключовим кредитором — Міжнародним валютним фондом, можливість підписання якої була озвучена у Давосі (Швейцарія) президентом України Петром Порошенком і директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, дозволить Києву уникнути необхідності реструктуризувати борги, але потребує глибоких структурних реформ. Про це заявив під час традиційного брифінгу у Вашингтоні заступник голови департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Вільям Мюррей.

«Питання реструктуризації боргу, обслуговування боргу зараз обговорює місія Фонду, яка працює в Києві. Поки що у нас немає яких-небудь заяв звідти, але ми розуміємо, що необхідність поліпшення фінансового стану, досягнення середньострокової стабільності очевидна, — сказав Мюррей. — У зв'язку з цим дуже важливо те, що ми обговорюємо можливість переключитися на нову програму, що включає механізм розширеного фінансування EFF. Але її головний меседж не у збільшенні фінансування, а у необхідності глибоких структурних реформ, болючих і складних».

Як наголосив Мюррей, нова програма надасть уряду можливість гнучко реагувати на ситуацію.

Джерело: УНІАН

Схожі новини