Передплата 2024 «Добрий господар»

Візи в ЄС скасують вже у Ризі

  • 10.01.2015, 19:49
  • 1 075

Україна успішно реалізовує другу фазу Плану дій з візової лібералізації, зокрема запроваджує біометричні паспорти.

На цьому наголосив у суботу Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом, інформує прес-служба Глави держави.

"Українці дуже сподіваються на запровадження безвізового режиму для подорожей до ЄС як на практичний результат Ризького саміту. Це буде дуже символічно", — зазначив Порошенко.

Стосовно ситуації на сході він вкотре заявив, що єдиним шляхом деескалації на Донбасі є повне виконання Мінських домовленостей. "На жаль, цього не відбувається, адже українсько-російський кордон залишається відкритим для надходження військової техніки, а режим припинення вогню постійно порушується з боку бойовиків", — додав Президент.

У свою чергу, Міністр закордонних справ Латвії підкреслив, що його країна завжди мала і матиме дуже жорстку позицію стосовно непорушності кордонів та територіальної цілісності України, а також щодо невизнання незаконної анексії Криму.

Україна покладає великі сподівання на Ризький саміт "Східного партнерства" і планує отримати там конкретні рішення з імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив у суботу міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас великі сподівання на Ризький саміт "Східного партнерства". Ми вважаємо, що на ньому досягнути чіткого бачення, яким чином буде здійснюватися домомога в імплементації Угоди про Україною та ЄС. Я маю на увазі не тільки бачення, а й конкретні рішення, яким чином ми саме це будемо робити", — сказав Клімкін.

За його словами, Україна також сподівається на лібералізацію візового режиму і досягнення нової якості взаємодії між Україною та ЄС, а також між тими країнами "Східного партнерства", які мають євроінтеграційні прагнення.

Схожі новини