Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дмитро ПОСИПАНКО: «Треба забути про вислів «Дайте гроші на проект»

В Інституті лідерства та управління Українського католицького університету вчать, як по-новому розвивати інститути громадянського суспільства

П’ятий рік при Українському католицькому університеті працює Інститут лідерства та управління, який організовує тренінги, семінари для громадських організацій, державних службовців, дає інструментарій для ефективної діяльності та супровід на етапі впровадження змін.

Місія інституту — формувати громадянське суспільство шляхом навчання та розвитку лідерів неприбуткового сектору на засадах моральних принципів. У 2015 році інститут лідерства та управління продовжуватиме навчальні програми для громадських організацій, управління неприбутковими організаціями, програми державного управління. Про це розповіла “ВЗ” директор інституту лідерства та управління УКУ Наталія Бордун.

«У лютому 2015 року будемо реалізовувати програму для організацій, що працюють в медіасекторі, — розповіла Наталія Бордун. — Це програма для журналістів, медіауправлінців з України, Білорусі, Молдови, Грузії».

Запитую пані Наталію про умови участі у тренінгах, навчальних програмах. “Великі програми — платні, в середньому коштують 70-100 гривень у день, — зазначає пані Наталія. — Плата за участь невисока. Завжди шукаємо додаткові можливості заплатити за роботу викладачам. Деякі короткотермінові програми — безкоштовні”.

Два роки поспіль департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА проводить з Інститутом лідерства та управління УКУ тренінги для представників громадських об’єднань, державних службовців. Про це розповів “ВЗ” директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА Дмитро Посипанко.

“Ці тренінги показують, як можна по-новому співпрацювати з владою, громадськістю, розвивати інститути громадянського суспільства, залучаючи грантові кошти та фінансову підтримку обласного бюджету, — каже пан Дмитро. — Ми вчимо нової філософії підходу до розвитку організацій.

Намагаємося пояснити людям, що треба забути про вислів “Дайте гроші на проект”. Пояснюємо, де і як ці гроші заробити. Також пояснюємо, як правильно прозвітувати про використані фінанси, як грамотно робити і реалізовувати проект. Наші працівники беруть участь у заходах (тренінгах) Інституту лідерства, бо там можна почерпнути багато нового і цікавого. Вони мають багато ідей. Разом з Львівською бізнес-школою УКУ в Інституті лідерства вчать нової філософії державного управління. Другий напрям — управління неприбутковими організаціями: як правильно працювати в складних умовах (економічних), як правильно співпрацювати з усіма гілками влади”.

Для Інституту лідерства та управління 2014 рік був доволі плідним. Серед реалізованих проектів — майстер-клас Андрія Рождественського «Ведення переговорів як важливий елемент налагодження співпраці між представниками влади та громадянського суспільства», антикорупційний форум у рамках проекту «Школа відповідального громадянина», тренінги з професійного розвитку (експерти вчили, як створити персональний бренд, як почуватися впевнено на співбесіді, як знайти роботу), тренінг «PR як ефективна складова управління в діяльності громадської організації», тренінг «Переговори та ефективна комунікація як інструменти підвищення якості діяльності інститутів громадянського суспільства» в рамках навчальної програми для громадськості Львівщини.

Схожі новини