Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Завдяки вам ми маємо іншу армію"

  • 18.11.2014, 19:31
  • 1 474

Порошенко похвалив волонтерів

Рада волонтерів зробила роботу Міністерства оборони України більш відкритою та ефективною, що значно поліпшило матеріальне забезпечення військ.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Радою волонтерів при Міністерстві оборони України — лідерами волонтерських організацій, які займаються забезпеченням української армії, повідомиляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Рада волонтерів зробила роботу Міністерства оборони більш відкритою та ефективною, що значно покращило матеріальне забезпечення військ. Завдяки вашій діяльності ми сьогодні маємо іншу армію, ніж на початку вересня", — сказав Президент.

На його думку, відкритість, яку привнесли волонтери у роботу Міноборони, показала недоліки в системі забезпечення військ, а також значно підвищила ефективність витрачання державних коштів.

У цьому зв'язку Порошенко висловився за створення рад волонтерів в інших силових відомствах, таких як МВС, Прикордонна служба, СБУ.

Водночас він підкреслив необхідність жорсткої боротьби з корупцією в МОУ. "Корупцію в системі Міністерства оборони будемо випалювати розпеченим залізом. Ми не дозволимо, щоб хтось грів руки, особливо в Міністерстві оборони, яке сьогодні виконує святу місію захисту незалежності і територіальної цілісності нашої держави", — наголосив він.

Президент зауважив, що всі залучені до процесу прийняття рішень мають пройти тести на детекторі брехні, як це зробили міністр оборони Степан Полторак та волонтери (9 з 12), які працюватимуть у МОУ.

Усі волонтери будуть залучені до речового, харчового та медичного забезпечення в системі Міноборони. По два представники від волонтерських організацій працюватимуть у кожному з департаментів МОУ, які відповідають за постачання Збройним Силам. Подібна практика буде реалізована і в інших силових відомствах.

У свою чергу радник Президента Юрій Бірюков зазначив, що така зустріч з Президентом — це приклад того, "що нас чують". "Ми готові працювати всередині системи, змінюючи її. Це і є справжня реформа української армії", — підсумував Бірюков.

Схожі новини