Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ненавиджу війну!»

Обороняючи Донецький аеропорт, загинув 18-річний «кіборг», сумчанин з позивним Сєвєр

6 листопада під час масованого багатогодинного штурму Донецького аеропорту із застосуванням артилерії загинув боєць «Правого сектору», 18-річний житель міста Сум Сергій Руденко (Табала). Його позивний — Сєвєр. Про це повідомили на сторінці групи «Добровольчий український корпус» «Правого сектору» у соцмережі «ВКонтакте», а також друзі Сергія на своїх сторінках у «Фейсбуку».

Кілька днів тому Сєвєр повернувся на передову після двох тижнів госпіталю та тижня перебування вдома. 1 листопада на своїй сторінці Сергій написав: “Люблю людей, що поважають нашу справу і з вдячністю нам про те говорять. Завдяки їм я раз за разом твердішаю в міркуванні про те, що наша справа вір­на!” і далі: “Обіцяючи покласти душу й тіло на вівтар волі і честі, тримаю своє слово!.. Я воюю за мою родину, за моїх друзів, за усмішку тієї, чий голос підтримує мене на цьому шляху. Я борюсь за тих, хто на те заслужив!”. От ще один запис Сергія у соцмережі: “Ненавиджу

війну за розлуку із рідними та любимими і за те, що забирає гідних. Тут насправді почуваєшся живим. Тут щиро радієш звичайним речам. Тут по-справжньому з’являються причини цінувати та ненавидіти”.

4 листопада Сергій-Сєвєр радів: “Черговий раз пересвідчився, що Боги мене люблять!). Кілька годин тому в амбразуру залетів ВОГ17 (граната з АГС). Вибухнувши, він посік нашого побратима, я сидів за метр від нього. Хвала Богам, я абсолютно цілий, навіть не контузило.

І з товаришем все нормально, вже вивезли...”.

А 6 листопада Сергій загинув...

16 грудня йому мало випов­нитися 19.

Схожі новини