Передплата 2024 «Добра кухня»

«Бити не хотів, але емоції зашкалювали»

Депутат Львівської міської ради Андрій Рікота пошарпався з мером Львова Андрієм Садовим через «наклеп на бізнес»

У Львівській міській раді виник скандал, який ледь не завершився бійкою. Інцидент стався під час апаратної наради у великій сесійній залі, на яку прийшов депутат Львівської міської ради від фракції ВО “Свобода” Андрій Рікота. Він хотів публічно пояснити міському голові Львова Андрію Садовому, що його фірма — ПП “Рікота” — не працює “у тіні” і не виплачує зарплату “в конвертах”.

До цього вдався через те, що на попередній апаратній нараді керівництво департаменту економічної політики звітувало про статистику “тіньової зарплати” в деяких перевірених стоматологічних клініках. За даними цього департаменту, з кількох перевірених стоматологічних клінік Львова, у ПП “Рікота” — найнижча офіційна зарплата. На що Андрій Садовий іронічно заявив: це неприпустимо, щоб у фірмі, яка належить родині депутата Львівської міської ради, працівникам платили “мінімалку”.

Під час наступної апаратної наради, яка відбулася цього тижня, Андрій Рікота підійшов до міського голови, відсунув його крісло, почав хапати його за сорочку... Андрій Садовий стримував розлюченого депутата за руки. На допомогу кинулися підлеглі мера — чиновники, які швидко витіснили Рікоту.

У коментарі для “ВЗ” пан Рікота сказав, що хотів пояснити Андрію Садовому ситуацію щодо зарплати. Бити не хотів, але емоції від несправедливих звинувачень зашкалювали. Визнає, що трохи перегнув палку, хотів привести Андрія Садового в тонус і водночас провчити, щоб більше не дозволяв собі подібних речей, безпідставно не ображав підприємства.

“Невже меру нічим зайнятися, ніж згадувати мале підприємство? — продовжує розмову пан Андрій. — Замість вирішення нагальних потреб (починаючи від неприємного запаху, завершуючи ремонтом у під’їздах), мер витрачає час на обговорення діяльності приватної установи. Львівська міська рада не має фіскальних функцій, для цього є податкова. Не виключаю, що неприязнь Андрія Садового пов’язана з моєю чіткою депутатською позицією, яку послідовно обстоюю”.

У соцмережах Андрій Рікота написав: “Згідно з даними держкомстату, ПП “Рікота” входить у десятку провідних підприємств галузі, забезпечує декілька десятків робочих місць. Дивує непослідовна оцінка міського голови. У 2009 році Львівська міська рада під головуванням Садового у конкурсі «Обличчя міста» визнала ПП «Рікота» кращим серед медичних закладів Львова. А у 2014 році, коли Андрій Рікота став депутатом від опозиційної до мера політичної сили, міський очільник шляхом тиску на бізнес вирішує зводити особисті політичні рахунки.

Прикро, що до подібних методів вдаються особи, які позиціонують себе «носіями європейських цінностей». Якщо будуємо справедливе суспільство, то кожен має бути готовим відповідати за свої слова та вчинки. Я готовий!”.

Як розповіла “ВЗ” прес-секретар міського голови Львова Христина Процак, після інциденту з депутатом Андрій Садовий не звертався до правоохоронних органів. Мер прокоментував конфлікт лаконічно: “Робота міського голови — небезпечна”.

Схожі новини