Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий прокоментував зарплатню свого заступника

  • 09.01.2024, 18:35
  • 1 595

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив: інформація деяких ЗМІ про те, що його перший заступник Андрій Москаленко щомісяця отримує зарплату 150 тис. грн, — це «брехня і маніпуляція». За словами мера, щомісячний дохід посадовця коливається від 45 до 55 тис. грн

Фото: Главком
Фото: Главком

Згідно з даними реєстру, перший заступник мера Львова Андрій Москаленко за 2022 рік задекларував 1 млн 390 тис. гривень доходів. 986 тис. гривень — це його річна зарплата.

«Комусь дуже хочеться, щоб чиновники не порушували радянських традицій: зарплату треба отримувати малу, а от красти вже скільки зможеш винести. В нас це так не працює. У Львові директор школи отримує на руки до 40 тисяч гривень, висококваліфікований лікар, чи керівник медичної установи може офіційно отримувати до 100 тисяч гривень. А от заступник міського голови, який несе відповідальність за мільярдний бюджет чомусь має бути бідним і думати не про місто, а як дожити до наступної зарплати», — прокоментував Садовий.

За його словами, те, що перший заступник Андрій Москаленко щомісяця отримує зарплату 150 тисяч гривень, як поширюють в мережі, — брехня і маніпуляція.

«Його щомісячний дохід від 45 до 55 тисяч. У листопаді він отримав відрядні, які перед тим витратив на поїздку за кордон. Це ще + 14 тисяч гривень, а привіз для Львова 100 тисяч євро грантової підтримки за перемогу у конкурсі Європейська столиця інновацій. Також Андрій отримав одноразову річну матеріальну допомогу розміром 59 тисяч гривень, більшу частину якої витратив на виготовлення британської візи. Може когось це здивує, але віза на 5 років коштує майже 1 тисячу фунтів. Підозрювати у корупції треба чиновників, які працюють на голі оклади, але живуть своє найкраще життя і навіть не знають, яка у них офіційна зарплата», — додав мер Львова.

Схожі новини