Передплата 2024 ВЗ

У Ліверпуль Садовий брав канапки й воду…

Мета поїздки міського голови — знайти нових партнерів у протезуванні поранених на війні захисників

Андрій Садовий. Фото: скрін з відео
Андрій Садовий. Фото: скрін з відео

Під час пісенного конкурсу «Євробачення» міський голова Львова Андрій Садовий перебував у відрядженні у Великій Британії - у Ліверпулі, який приймав «Євробачення», та Манчестері. Мер розповів «ВЗ», що бюджетні кошти витратив лише на дорогу. З польського Жешува до Манчестера та назад, із Ліверпуля до польського Кракова, летів лоукостом (бюджетними авіалініями).

У Великій Британії Андрій Садовий мешкав в готелях три дні. Як запевняє, на це витрачав свої власні гроші. Хар­чувався теж за власний кошт. «Бюджет­них грошей на харчування й проживан­ня не витрачав, — запевнив Садовий. — Зі Львова брав зі собою канапки, воду. Харчувався тільки своїми продук­тами».

Головна тема робочих зустрічей міського голови на Туманному Альбіоні - співпраця між містами України й Бри­танії, зокрема пошук нових партнерів у протезуванні поранених на війні на­ших захисників. «Велика Британія має досвід війн в Афганістані й Іраку, — на­гадав Андрій Садовий. — Мав багато зустрічей з мерами, політиками та ана­літиками. Доволі якісна система про­тезування — у Манчестері. Вони готові запросити до себе наших спеціалістів, медиків-реабілітологів. Також манчес­терські фахівці у галузі реабілітації приї­дуть до Львова подивитися наші можли­вості. Така колаборація дуже потрібна».

«Є добра співпраця між українським урядом і урядом Британії. Це та краї­на, яка має бажання і реально допома­гає, — зазначив Андрій Садовий. — Моє завдання, як міського голови Львова і як голови палати Конгресу місцевих та регіональних влад, — аби була якіс­на співпраця між містами України й Сполученого Королівства. Мав зустріч з міським головою Манчестера, який має серйозний вплив на їхню асоціа­цію міст. Також була розмова з мером Ліверпуля — щодо вибудовування співпраці між нашими містами. Особливо треба робити наголос на невеликі гро­мади, які часто не мають жодних між­народних партнерів. Але на перепоні стоять візові обмеження… Ніхто з по­садовців не може туди поїхати. З Львів­ської міської ради ніхто не мав зараз візи до Великої Британії, у відряджен­ня я їздив сам».

Схожі новини